van der Horst

Hungaroring: Robert Shwartzman wint hoofdrace

Robert Schwartzman - Prema Racing
Robert Schwartzman - Prema Racing
Robert Shwartzman (Prema Racing) heeft op de Hungaroring zijn tweede race in de formule 2 gewonnen, des te opmerkelijker als men bedenkt dat de Rus pas als elfde van start ging. Hij werd op het podium vergezeld door Nikita Mazepin (Hitech) en zijn ploegmaat Mick Schumacher (Prema Racing).
Start 2020 F2 Hungaroring Feature race
Start 2020 F2 Hungaroring Feature race
Shwartzman nam een uitstekende start en won direct vijf plaatsen. Gestart op medium rubbers stelde de Rus zijn pitstop uit tot de zevenentwintigste ronde, daar waar de meeste andere deelnemers gestart waren op soft rubbers en al snel binnen moesten voor een bandenwissel. De strategie van Shwartzman bleek echter de juiste en in enkele ronden ging hij voorbij Ilott, Ghiotto en Schumacher richting zege. Mazepin koos voor eenzelfde bandenstrategie en wist op te klimmen naar de tweede plaats. Shwartzman verstevigt met die zege ook zijn leidersplaats in de puntenstand.

Luca Ghiotto kwam als vierde over de finish voor Drugovich (MP Motorsport), Daruvala (Carlin), Delétraz (Charouz Racing System), Ilott (UNI-Virtuosi), Ticktum (DAMS) en Zhou (UNI-Virtuosi). Christian Lundgaard (ART Grand Prix), voor de race nog tweede in de puntenstand, haalde het einde van de race niet. Ilott, die als achtste finishte, vertrekt zondag van op de pole in de sprintrace.

Foto's: FIA Formula 2
 
   • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons