van der Horst

Hungaroring: Rowland boekt tweede seizoenszege

Oliver Rowland - DAMS
Oliver Rowland - DAMS
Oliver Rowland, vertrokken vanop de pole nadat de tijd van puntenleider Charles Leclerc werd geschrapt, heeft zijn tweede overwinning van het seizoen beet. De Brit bleef zijn DAMS-teamgenoot Nicholas Latifi voor waardoor het Franse team de nieuwe leider wordt in het teamkampioenschap. De Nederlander Nyck de Vries vervolledigde het podium voor Rapax. Leclerc (Prema Racing) reed andermaal een indrukwekkende wedstrijd en reed zich op een circuit met een slechte reputatie qua inhaalmogelijkheden van de voorlaatste naar de vierde plaats en behoudt ruim de leiding in de tussenstand.
Artem Markelov - Russian Time
Artem Markelov - Russian Time
Bij het doven van de lichten was Artem Markelov (Russian Time) beter weg dan Rowland en nam hij de leiding, Jordan King (MP) sloot aan als derde. Leclerc, vertrokken als 21ste was reeds elfde. Na enkele ronden waren zowel Latifi als de Vries voorbij King. De Brit kwam als eerste van de top vijf binnen voor zijn verplichte pitstop, in de tiende ronde, en zou uiteindelijk buiten de punten eindigen. Rowland volgde een rondje later. Markelov's pitstop liep niet helemaal volgens plan en de Rus verloor de (virtuele) leiding aan Rowland. 

Nicholas Latifi
Nicholas Latifi
De Brit haalde de laatste deelnemers in die nog dienden binnen te komen en maakte jacht op Leclerc, inmiddels leider zonder afgewerkte pitstop. Nadat iedereen zijn pitstop had afgewerkt kwam de safety car de baan op na een ongeval tussen Sergio Canamasas (Campos) en Robert Visoiu (Rapax). Leclerc, negende na een slechte pitstop, haalde bij de herstart meteen drie man in in de eerste bocht. Rowland behield de leiding gevolgd door Markelov en Latifi.

Nyck de Vries - Rapax
Nyck de Vries - Rapax
Bij een inhaalpoging op Rowland in de slotfase schoof Markelov nog van de baan en diende op te geven. Latifi maakte er zo een dubbel van voor DAMS, de derde plaats was voor de Vries. Leclerc haalde nog Nobuharu Matshushita (ART) in en werd vierde. Opmerkelijk was ook de tiende plek voor Santino Ferrucci. De Amerikaan, momenteel veertiende in de GP3 Series en testpiloot van Haas in de F1, werd bij zijn debuut voor Trident meteen tiende en pakte het laatste puntje. Achtste werd Alexander Albon (ART), de Thai vertrekt dus morgen vanop de pole.

Foto's: Georges De Coster, Racing International Photography, Niels Vaeck en FIA Formula 2  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons