van der Horst

Hungaroring: Strategische zege voor Luca Ghiotto

Luca Ghiotto - Hitech GP
Luca Ghiotto - Hitech GP
Luca Ghiotto (Hitech) heeft op de Hungaroring de sprintrace voor de formule 2 gewonnen. De Italiaan was samen met Giuliano Alesi (HWA Racelab) de enige die niet van banden wisselde in de race en dat bleek de juiste strategie. Ghiotto kwam op opgereden rubbers als eerste over de lijn met 40 seconden voorsprong op Callum Ilott (UNI-Virtuosi). Mick Schumacher (Prema Racing) eindigde net als zaterdag op de derde plaats.
  • VR Racing
Robert Shwartzman (Prema Racing), zaterdag nog winnaar van de hoofdrace, eindigde op de vierde plaats en pakt daarmee belangrijke punten met het zicht op het kampioenschap. Nikita Mazepin (Hitech) eindigde als vijfde voor Louis Délétraz (Charouz Racing System), Jehan Daruvala (Carlin) en Guanyu Zhou (UNI-Virtuosi). Giuliano Alesi die ook bleef doorrijden op zijn eerste set banden slaagde er niet in om zijn rubbers heel te houden en zakte af naar de tiende plaats achter Marcus Armstrong (ART Grand Prix).

Foto: Hitech GP
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op zondag 19 juli 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Hongarije.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons