van der Horst

Hungaroring: Team GT en Oregon Team verdelen de zeges

Oregon Team - Lamborghini Huracan GT3 EVO
Oregon Team - Lamborghini Huracan GT3 EVO
Na de speciale endurance race in Spa trok de International GT Open richting de Hungaroring, ditmaal voor hun normale format met twee races. Tijdens deze manche kregen we wel nieuwe winnaars met de Team GT Mercedes van Florian Scholze en Alain Valent in race één, terwijl Kevin Gilardoni en Glenn Van Berlo voor Oregon Team eindelijk hun overwinning te pakken kregen in de tweede wedstrijd.
  • De Swert Opticiens
Team GT - Mercedes-AMG GT3 Evo 2020
Team GT - Mercedes-AMG GT3 Evo 2020
Nochtans reden Valente en Scholze niet als eerste over de streep. Die eer ging naar de winnaar van Spa, Benjamin Hites in de Oregon Team Lamborghini. Het probleem voor de Chileen was dat hij niet zijn volledige handicap afwerkte tijdens de pitstops naast een valse start, waardoor hij vijftien seconden straftijd kreeg. En gezien er nog een safety car was na een crash van Reema Juffali (Theeba Motorsport Mercedes), kwam het veld weer bij elkaar. Valente bleef dicht in de buurt van de Lamborghini, waardoor hij als winnaar geklasseerd werd. Tweede eindigde Joe Osborne en Nick Moss in de Optimum Motorsport McLaren, terwijl de Racing Trevor BMW van Dennis Waczek en Jesse Krohn als derde eindigde.

Tijdens de tweede wedstrijd nam de Kessel Racing Ferrari van Davide Fumanelli en Murat Cudaharoglu de leiding, maar na de pitstops vielen zij vooraan helemaal weg, waardoor Gilardoni de leiding kon overnemen en zo samen met Van Berlo eindelijk een eerste overwinning van het seizoen neemt. Wederom werden de Optimum Motorsport McLaren en Racing Trevor BMW geklasseerd als respectievelijk tweede en derde.

Foto's: GT OpenDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op maandag 11 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons