van der Horst

Hungaroring: Tweede plaats voor Van Glabeke in main race - Pons kampioen

Patrick Van Glabeke & Christoph Ulrich
Patrick Van Glabeke & Christoph Ulrich
Na zijn zege van gisteren mocht Patrick Van Glabeke zijn Ferrari 488 GT3 voor de tweede maal dit weekend op de pole parkeren. De race werd gewonnen door Christoph Ulrich voor onze landgenoot en de Amerikaan Stephen Earle. Drie Ferrari's op het podium dus terwijl Pons na een slechte start en een pirouette nog kon terug vechten naar een schitterende vijfde plaats in zijn Mercedes. Hij kan in Barcelona niet meer worden bijgebeend en is dus zeker van de titel.
Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3 AF Corse
Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3 AF Corse
Patrick Van Glabeke heeft er zijn beste weekend uit zijn carrière opzitten. Hij zette op zaterdag de snelste chrono op de tabellen tijdens de kwalificatie en wist de eerste race van het weekend in winnende positie af te sluiten. Zijn weekend kon niet meer stuk. Op zondag mocht hij zodoende opnieuw op de pole starten in de main race, maar werd in de remzone van de eerste bocht een beetje opzij gezet door teamgenoot bij AF Corse, Christoph Elrich. Van Glabeke bleef quasi een ganse race onder de achtervleugel van Ulrich, maar de Hungaroring is een circuit waar inhalen zonder risico quasi onmogelijk is. En dat ondanks het feit dat de #488 meestal een snellere exit had in de bochten. Na de zege van gisteren kwam de 1Maniac rijder dus als tweede onder de geblokte vlag en doet na al zijn pech gedurende het voorbije seizoen een schitterende zaak in het kampioenschap. Hij vertrekt richting Barcelona op de zesde plaats en kan nog de top 5 binnen duiken tijdens de laatste race. Zowel voor Van Glabeke en Ulrich waren dit de eerste zeges van het seizoen. Ojjeh, tweede in het kampioenschap viel gisteren uit met een defecte motor op de BMW M6 GT3 en moest vandaag de handdoek in de ring gooien. Hij verhuist naar de 3de plaats in de tussenstand ten nadele van Ulrich die opschuift van zeven naar twee.

Podium Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3 AF Corse
Podium Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3 AF Corse
De Amerikaan Stephen Earle werd op ruime afstand van het kopduo schitterend derde na een suspensrace voor de laagste podiumtrede met Frers, Pons, De Bernardi, McKansy en Hook. Vooral Pons maakte indruk. Na zijn straftijd van gisteren tijdens de kwalificatierace wegens teveel overtredingen op de track limit, vertrok hij vanuit zesde positie, maar miste zijn start. Hij maakte ook nog een pirouette en begon dan aan een indrukwekkende inhaalrace. Tijdens de laatste ronde pakte hij nog de vijfde plaats ten nadele van De Bernardi en McKansy. De Bernardi liet zijn aanvalslust botvieren op Earle, maar moest dit bekopen met het verlies van drie plaatsen. Met Pons, die door zijn zeer regelmatige score nu reeds zeker is van de titel heeft de GT Sports Club een terechte kampioen. Dat bewees de Mercedes rijder vandaag door de snelste chrono op de tabellen te zetten.

Louis-Philippe Soenen mocht afgelopen weekend ook net als Van Glabeke tweemaal naar het podium. Soenen werd tweemaal derde in de Iron Cup.

Foto's: Blancpain GT Sports Club
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Sports Club op zondag 27 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Budapest.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons