van der Horst

Hungaroring: Van Glabeke vierde – Soenen tweede in Iron Cup

Kenny Habul - AKKA ASP Mercedes AMG GT3
Kenny Habul - AKKA ASP Mercedes AMG GT3
Gastrijder Kenny Habul (AKKA ASP Mercedes AMG GT3) domineerde zowel de kwalificatie als de Qualifying Race voor de Blancpain GT Sports Club op de Hungaroring. Mario Cordoni (AF Corse Ferrari 488 GT3) en Coach McKansy (HP Racing International Lamborghini Huracan GT3) vergezelden de Australiër op het podium. Patrick Van Glabeke (AF Corse Ferrari) pakte de vierde plaats. Louis-Philippe Soenen (AF Corse Ferrari 488 GT3) eindigde mooi tweede in de Iron Cup.
Podium Iron Cup Hungaroring
Podium Iron Cup Hungaroring
Kenny Habul kwam slecht weg bij de start maar wist toch zijn leidersplaats te handhaven maar Karim Ojjeh (Boutsen Ginion Racing BMW M6 GT3) viel terug van plaats twee naar vijf. Cordoni rukte dan weer op van de vierde startplek naar de tweede positie voor McKansy en Van Glabeke. Onze landgenoot zette McKansy onder druk maar op de Hungaroring is het moeilijk inhalen en Van Glabeke moest zich tevreden stellen met de vierde plaats. Cordini was ondertussen weg gereden van zijn twee belagers maar kon Habul niet bedreigen. Ook Karim Ojjeh kon geen plaats meer goed maken en bleef steken op de vijfde positie. Stephen Earle (Kessel Racing Ferrari 488 GT3) kwam als zesde over de lijn en won de Iron Cup, Soenen volgde op de zevende plaats en pakte zilver in de Iron Cup. Angélique Detavernier moest opgeven nadat ze bij de start werd aangetikt.

Foto's: Blancpain GT Sports ClubDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Sports Club op zaterdag 1 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • Shopa

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons