van der Horst

Hungaroring: Zege en titel voor Karim Ojjeh – Snelste ronde voor Detavernier

Karim Ojjeh - Boutsen Ginion Racing BMW M6 GT3
Karim Ojjeh - Boutsen Ginion Racing BMW M6 GT3
Met een zege in de Main Race op de Hungaroring verzekerde Karim Ojjeh (Boutsen Ginion Racing BMW M6 GT3) zich van de titel in de Blancpain GT Sports Club. Patrick Van Glabeke (AF Corse Ferrari) viel uit na een contact met Ojjeh. Angélique Detavernier (AF Corse Ferrari 488 GT3) van haar kant startte als negende en baande zich een weg naar voren om als vierde over de lijn te komen ondertussen de snelste rondetijd neerzettend. Philippe Soenen (AF Corse Ferrari 488 GT3) werd opnieuw tweede in de Iron Cup.
Podium main race Hungaroring
Podium main race Hungaroring
Gezien de baan er bij de start van de 40 minuten durende main race er nat bijlag werd de start achter de safety car gegeven. De meeste rijders opteerden echter voor slicks, de juiste keuze bleek want de baan droogde al snel op. Mario Cordoni (AF Corse Ferrari 488 GT3) pakte bij de start de leiding terwijl Patrick Van Glabeke en Karim Ojjeh voorbij Coach McKansy (HP Racing International Lamborghini Huracan GT3) gingen. Maar even later ging Van Glabeke rond en Ojjeh kon de Ferrari niet meer ontwijken. Voor de Ferrari rijder eindigde de race daar maar Ojjeh kon zijn weg verder zetten.

Angélique Detavernier
Angélique Detavernier
De BMW van het Belgische Boutsen Ginion Racing kwam al snel terug op de leidende Ferrari en Ojjeh passeerde Cordini moeiteloos en stormde naar zijn vierde zege van het seizoen. Coach McKansy pakte de derde plaats, hij kon nog juist Angélique Detavernier afhouden die was opgeklommen van plaats negen bij de start. Edward Lewis Brauner (Herberth Motorsport Porsche 991 GT3 R) finishte als vijfde voor Stephen Earle en Louis-Philippe Soenen, die gans de race een duel uitvochten om de zege in de Iron Cup. Kenny Habul, zaterdag nog winnaar van de qualification race, zag af van deelname aan de main race.

Foto's: Blancpain GT Sports ClubDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Sports Club op zondag 2 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons