van der Horst

Hungaroring: Zeges voor di Resta en Wittmann

Paul di Resta
Paul di Resta
Mercedes en BMW hebben elkaar opvallend afgelost dit weekend op de Hungaroring. Op zaterdag zorgden Paul di Resta en Lucas Auer nog voor een dubbel voor Mercedes terwijl BMW zowaar geen enkel punt pakte, op zondag boekte het merk uit München een triple met Marco Wittmann, Timo Glock en Philipp Eng op het podium. Voor de rijderstitel deed Glock de beste zaak, niettegenstaande dat Paffett na zaterdag de leiding had overgenomen. De zondagrace werd opgeschrikt door een zwaar ongeval in de pits dat nog veel slechter had kunnen aflopen.
  • Shopa
Paul di Resta - Mercedes-AMG Motorsport Remus
Paul di Resta - Mercedes-AMG Motorsport Remus
Di Resta vertrok zaterdag op de pole maar verloor bij de start de leiderspositie aan Auer. Na tien ronden kon de Brit evenwel op het bochtige circuit voorbij de Oostenrijker geraken en koerste naar zijn negende DTM-zege, voor Auer. Audi was wat beter bij de les met Nico Müller ditmaal op het podium. Ook titelverdediger René Rast, die zijn comeback maakte na zijn zware crash op de Lausitzring, werd keurig vierde. Voor BMW werd de wedstrijd een ramp met als hoogstgeplaatste piloot Bruno Spengler op P12. Paffett, die zesde werd, nam dan ook de leiding in de puntenstand over van Glock met zeven punten voor.

Marco Wittmann - BMW Team RMG
Marco Wittmann - BMW Team RMG
Het kan snel keren in de DTM want een dag later boekte BMW een triple. Helemaal op eigen kracht was het evenwel niet want de BMW-piloten profiteren sterk van een onderbroken wedstrijd onder rood. Na een wolkbreuk begonnen in de pits Auer, Spengler en Edoardo Mortara te slippen over het nat wegdek en verloren de controle over hun bolide. Hun wagens eindigden hun dolle rit in de pits en maar liefst zes mensen belandden in het ziekenhuis, niemand gelukkig in kritieke toestand. Achter de BMW's bevestigde Audi hun vooruitgang met Mike Rockenfeller vierde. Di Resta was eerste Mercedes op P5 en is nu eerste achtervolger in de tussenstand. Met Paffett op plaats vijftien, herneemt Glock de leiding over. De volgende manche is op de immer spectaculaire Norisring.

UITSLAG RACE 1
UITSLAG RACE 2

Tussenstanden na 6/20 races
Rijders

1. Timo Glock (BMW) 90
2. Gary Paffett (Mercedes) 79
3. Paul di Resta (Mercedes) 67
4. Lucas Auer (Mercedes) 57
5. Marco Wittmann (BMW) 51

Teams
1. BMW Team RMR 131
2. Mercedes-AMG Motorsport Petronas 120
3. Silberfeil Energy Mercedes-AMG Motorsport 105
4. Mercedes-AMG Motorsport Remus 72
5. BMW Team RMG 57

Merken
1. Mercedes 297
2. BMW 240
3. Audi 105

Foto's: DTMSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 3 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring DTM.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons