van der Horst

Huwelijk Sauber-Honda is een feit

Marcus Ericsson - Sauber
Marcus Ericsson - Sauber
Via een persbericht bevestigde Sauber vandaag dat het team vanaf volgend seizoen in zee gaat met Honda. Al enige tijd gonsde het van geruchten over een nakend huwelijk en nu is het officieel bevestigd. De Zwitserse renstal wordt het tweede team, na McLaren, dat krachtbronnen zal geleverd krijgen van de motorleverancier. De Japanse constructeur maakte ook duidelijk dat het ook komend jaar motoren zal blijven leveren aan het Britse F1-team, een samenwerking die in 2015 herbegon.
Pascal Wehrlein - Sauber
Pascal Wehrlein - Sauber
“Het is een grote eer voor Sauber om de kans te krijgen de komende seizoenen samen te werken met Honda”, aldus Sauber teambaas Monisha Kaltenborn in het persbericht. “Onze herschikking is niet enkel zichtbaar door de komst van de nieuwe eigenaars, maar ook door onze nieuwe technische samenwerking met Honda. We hebben een nieuw mijlpaal bereikt in dit nieuwe motortijdperk waar we met hoge verwachtingen naar deze samenwerking uitkijken. Wij danken Honda om dit mogelijk te maken.”

Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
Honda maakte ook duidelijk dat de samenwerking met McLaren ook in 2018 zal verdergaan, en daarmee beëindigde het ook speculatie over een nakende scheiding, thans voorlopig. “Naast onze samenwerking met McLaren zal Honda vanaf volgend jaar krachtbronnen leveren aan klantenteam Sauber”, zei Honda's Katsuhide Moriyama. “Dit zal een nieuwe uitdaging worden voor Honda's F1-activiteiten. Om optimaal te kunnen profiteren van het leveren van krachbronnen aan twee teams, zullen we onze systemen en capaciteiten in zowel HRD Sakura alsook Milton Keynes versterken. We zullen verder werken aan deze uitdaging zodat onze fans zo spoedig mogelijk een dominant sterk Honda zal te zien krijgen.”

Sauber maakte de voorbije jaren niet alleen gebruik van Ferrari-motoren, maar boogde ook op de Italianen voor het leveren van hydraulica en versnellingsbakken. Naast de aanpassingen aan het chassis om de Honda-motor in te passen, zullen de Zwitsers dus ook op vlak van onderdelen naar alternatieven moeten zoeken. Het is nog niet duidelijk welke samenwerking Sauber daarvoor op touw wil zetten...

Foto's: Georges De Coster & Racing International Photography



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons