van der Horst

Hyundai en Mikkelsen dansen tango

Andreas Mikkelsen / Ola Floene - VW Polo R WRC
Andreas Mikkelsen / Ola Floene - VW Polo R WRC
Andreas Mikkelsen is vrijdag de Hyundai i20 WRC aan de tand gaan voelen in Portugal. Daarmee wordt de geruchtenmolen gevoed dat de jonge Noor in beeld loopt bij de troepen uit Alzenau.
  • LTF
Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen
Nadat Volkswagen vorig jaar de stekker uit het WRC-project trok bleef Andreas Mikkelsen verweesd achter. Wereldkampioen Sebastien Ogier vond onderdak bij M-Sport, de Fin Jari-Matti Latvala werd binnen gehaald door Toyota.

Mikkelsen, nog steeds maar 27 jaar oud, gokte dat de Volkswagens in '17-versie alsnog hun weg zouden vinden naar het WRC-kampioenschap met een privé-team, maar na enkele rally's werd duidelijk dat er niets zou in huis komen van een privé-project met de VW's. De andere constructeurs stelden hun veto. Mikkelsen bleef niet helemaal op kant. Hij nam al deel in enkele WRC2-wedstrijden in een Skoda Fabia R5, maar stond bijvoorbeeld in Zweden machteloos toe te kijken, als toeschouwer.

Berusten deed de generatiegenoot van Thierry Neuville niet. Door de tegenvallende prestaties van Stephane Lefebvre bij Citroën Racing en van Juho Hänninen bij Toyota Gazoo, zagen verschillende bronnen een mogelijke rijderswissel bij één van die twee teams in de maak. Yves Matton, de topman bij Citroën Racing, deed er recent nog een schepje bovenop. Hij beweerde tijdens de Rally van Corsica dat Mikkelsen nog voor de zomer een WRC-wagen zou testen.

De verrassing kwam echter uit een andere hoek. Plots bleek Hyundai zich te mengen door Mikkelsen een test aan te bieden. Daarmee wordt de stoelendans en het gevecht om Mikkelsen plots wel heel concreet. Mikkelsen ging duidelijk op die uitnodiging in, en testte de wagen in Portugal.

Vraag blijft natuurlijk, of Hyundai effectief de Noor wil aantrekken en onder welke vorm? Pakt Hyundai dit jaar of volgend jaar uit met een vierde rijder, een tweede team of laten ze een van hun rijders gaan?



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 21 april 2017.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons