van der Horst

Hyundai en Neuville gaan samen verder

Thierry Neuville & Nicolas Gilsoul
Thierry Neuville & Nicolas Gilsoul
Thierry Neuville kiest voor een verlengd verblijf bij de Zuid-Koreaanse formatie Hyundai. Het team kondigde dat woensdag aan. De Belg tekende een contract tot en met 2018.
Ook bij Hyundai blijft alles zoals voorheen. Hayden Paddon en Dani Sordo waren al langer zeker van een verlengd bedrijf, maar het was wachten op de keuze van Neuville. Die meldde meermaals dat hij verschillende keuzes had, maar de Belg hield de voorbije weken de lippen op elkaar.

Hyundai WRC 2017
Hyundai WRC 2017
Woensdag verloste Hyundai veel mensen uit hun lijden met de aankondiging dat Neuville tot 2018 blijft. Hyundai spreekt over een winnend partnerschap met onder meer twee overwinningen en negen podia. "Ik ben verheugd dat ik mijn contract heb verlengd met twee jaar", aldus Neuville. "2017 betekent een nieuw era voor het WRC door de gewijzigde reglementen. Met een nieuwe wagen en nog ambitieuzere doelstelling ben ik ontzettend enthousiast over wat dit nieuwe hoofdstuk zal brengen."

"In de voorbije drie seizoenen hebben we het team zien aansterken. Door deze rijders te behouden, hebben we een stevige basis waarop we kunnen verderbouwen nu een nieuw tijdperk aanbreekt in het WRC", aldus teambaas Michel Nandan.

De keuze van Neuville is toch enigszins verrassend. Na een degelijk debuut van het team in het WRC in 2014, raakte de Oostkantonner behoorlijk gefrustreerd toen Hyundai het debuut van de vernieuwde i20 herhaaldelijk uitstelde. Begin dit jaar leek het zelfs helemaal fout te gaan. Na een podium in de Monte Carlo kende Neuville een moeilijke periode met een dubbele crash in Mexico en een opgave in Portugal toen hij de wagen op kant moest zetten door een benzinetekort. Ondertussen maakte Yves Matton, teambaas bij Citroën Racing, Neuville steeds meer het hof.

Maar in Sardinië viel alles terug in zijn plooi. Neuville won er zijn tweede WRC-manche, en eindigde in de daaropvolgende wedstrijden constant bij de eerste vier. Afgelopen weekend werd hij nog tweede in de "Tour de Corse".

Foto: RIP en Hyundai MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 5 oktober 2016.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons