van der Horst

Hyundai i20 R5 debuteert in Ypres Rally

New Generation i20 R5
New Generation i20 R5
De nieuwe Hyundai i20 R5 zal zijn debuut maken in de Kenotek Ypres Rally, de Belgische manche van het ERC-kampioenschap. De wagen zal wel buiten competitie rijden, want de jongste telg van Hyundai zal dan nog niet gehomologeerd zijn. Nederlander Kevin Abbring krijgt de eer om de wagen internationaal voor te stellen.
Teammanager Alain Penasse verklapte autosport.be reeds in november dat hij er alles zou aandoen om de Hyundai R5 aan de start te brengen in Ieper, en hij hield woord. Hyundai grijpt de Ypres Rally aan om wedstrijdkilometers af te malen en de ontwikkeling van de wagen verder te zetten. Tegelijkertijd willen de Koreanen het potentieel al tonen aan mogelijke klanten, want het is de bedoeling de wagen te commercialiseren.

"Ypres Rally is een keerpunt in het project van de New Generation i20 R5", aldus Penasse. "De rally is de perfecte plaats voor het publieke debuut van de wagen. In Ieper willen we vooral ons testprogramma verder zetten en de wagen tonen in een evenement. De vlakke, snelle wegen van de rally zijn verschillend van onze vorige asfalttesten van de jongste maanden", aldus Penasse.

De Nederlander Kevin Abbring zorgde de jongste maanden voor het grootste deel van de ontwikkeling, hij krijgt dan ook de kans om de wagen te tonen aan de wereld van 23 tot 25 juni.

Foto: Hyundai MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op maandag 30 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kenotek Ypres Rally.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons