van der Horst

BRC Hyundai N Squadra Corse onthult livery van beide Elantra N TCR

Norbert Michelisz & Mikel Azcona - BRC Hyundai N Squadra Corse
Norbert Michelisz & Mikel Azcona - BRC Hyundai N Squadra Corse
Dat Norbert Michelisz ook dit jaar de dienst blijft uitmaken bij Hyundai Motorsport Customer Racing en hotshot Mikel Azcona als teamgenoot bij BRC naast zich krijgt, kon u reeds in februari vernemen. Nu de Koreaanse constructeur met slechts twee officieuze Hyundai Elantra N TCR uitpakt, was het enkel nog wachten op de livery van beide wagens die voortaan onder de BRC Hyundai N Squadra Corse Team-banier zullen opereren.
BRC Hyundai N Squadra Corse - Hyundai Elantra N TCR
BRC Hyundai N Squadra Corse - Hyundai Elantra N TCR
In aanwezigheid van BRC Hyundai N Squadra Corse teammanager Gabriele Rizzo, Hyundai Motorsport Deputy Team Principal Julien Moncet en kersvers Hyundai Motosport Customer Racing Manager Andrea Cisotti, onthulden Michelisz en Azcona vandaag de kleuren van hun wagens tijdens een live gestreamed evenement in Palazzo Salmatoris in centrum-Cherasco, de thuisbasis van BRC. 

"De tests verlopen erg goed en er staan ​​er nog meer op de planning voor de komende weken", aldus teambaas Gabriele Rizzo vandaag.  “Geen goede resultaten in de loop van het seizoen zonder een goede voorbereiding en dit jaar is die belangrijker dan ooit nu we met Mikel een nieuwe rijder in het team hebben. Eerlijk gezegd zijn we blij en onder de indruk hoe snel hij snelheid in de auto kon krijgen, over de manier waarop hij het team vervoegde en de goede samenwerking met Norbi van bij de eerste test. Het belooft allemaal veel goeds voor het komende seizoen."

Norbert Michelisz houdt ook dit jaar vast aan het nummer 5 en is na het vertrek van Gabriele Tarquini thans de meer ervaren man binnen het team. "Weliswaar geen gebruikelijke situatie voor mij, maar ik had altijd al het gevoel beter te presteren wanneer ik meer verantwoordelijkheid draag en meer druk voel. Gabriele zal zeker worden gemist, maar ik denk dat Mikel een van de beste TCR-coureurs is. Ook al is onze samenwerking nog erg jong, ik weet zeker dat die net zo succesvol zal worden als die tussen Gabriele en mezelf" aldus Norbi voor wie een tweede WTCR-titel vanzelfsprekend het doel is.

BRC Hyundai N Squadra Corse - Hyundai Elantra N TCR
BRC Hyundai N Squadra Corse - Hyundai Elantra N TCR
"De afgelopen maanden waren erg druk. Het is duidelijk dat mijn aankondiging als Hyundai Motorsport Customer Racing-piloot veel belangstelling wekte, maar voor mij was het belangrijk om gefocust te blijven op mijn eerste tests met de Hyundai Elantra N TCR. Toen ik in Aragón in de auto stapte, voelde ik me meteen erg comfortabel met de balans van het chassis en kon ik goed samenwerken met Norbi en het team. Na een aantal jaren tegen Hyundai-auto's te hebben geracet, heb ik hoge verwachtingen. Tot dusver liep alles op wieltjes. We hebben veel kunnen testen - iets waartoe  ik de afgelopen jaren niet de kans kreeg -  en ik denk begin mei in Pau een sterke WTCR-start te kunnen nemen" aldus Azcona die net als de voorbije drie seizoenen met het nummer 96 aan de start komt.

Foto's: FIA WTCR

 Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 25 maart 2022.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons