van der Horst

Hyundai Motorsport kiest voor Charles Munster als één van vier Junior Drivers

Charles Munster
Charles Munster
Goed nieuws voor Charles Munster, de jongste telg uit de Munster-dynastie, die we twee weken geleden nog in actie zagen in de Rally van Haspengouw waar hij 9de eindigde aan het stuur van de Hyundai i20 N Rally 2.
Naast Munster Jr. koos HMS ook voor de Paraguayaan Fabrizio Zaldivar en de Ier Josh McErlean die in actie zullen komen in de WRC2-categorie, terwijl de vierde gegadigde, de Spanjaard Oscar Palomo, die net als Charles Munster afkomstig is uit de Rally 4 en dus een nieuwkomer aan het stuur van de i20 N Rally 2, waarmee hij het Spaans kampioenschap zal afwerken.

Hyundai Motorsport Customer Racing Manager Andrea Cisotti legt uit: "Het aanmoedigen en ondersteunen van jonge coureurs is een belangrijk onderdeel van onze taak binnen de afdeling Customer Racing. Het is een win-win situatie. We kunnen getalenteerde coureurs helpen om hun carrière in de rallysport verder uit te bouwen en dankzij onze steun kunnen zij de best mogelijke prestaties van de door Hyundai Motorsport Customer Racing gebouwde auto's laten zien en slagen in hun opzet. De vier piloten die we hebben geselecteerd voor het Junior Driver-programma 2023 hebben de voorbije seizoenen al  getoond dat ze goed kunnen presteren, hetzij als klant van Hyundai Motorsport, hetzij in de lagere klassen voordat ze de overstap naar de Rally 2-categorie maakten. Met de hulp en mogelijkheden die wij hen als Junior Drivers kunnen bieden - bovenop de hoge standaard van ondersteuning die we al onze klantenteams en coureurs bieden - weet ik zeker dat ze allemaal een succesvol jaar tegemoet gaan."

Elk van de geselecteerde coureurs zal de kans krijgen om met Hyundai Motorsport te testen, zodat ze rechtstreeks met de ingenieurs kunnen werken en kunnen genieten van de begeleiding van de ervaren rijders. Voor elk evenement dit seizoen kunnen de piloten en hun teams rekenen op dezelfde efficiënte onderdelenvoorziening die aan alle klanten wordt aangeboden, terwijl ze ook kunnen profiteren van de technische ondersteuning van Hyundai Motorsport Customer Racing.

Duimen voor Charles Munster dat hij in de loop van het BRC-seizoen 2023 een aanzienlijke progressie zal kunnen maken.

Foto: Hyundai MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Stephan Lesuisse in Belgian Rally Championship op woensdag 8 maart 2023.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons