van der Horst

Hyundai Motorsport stelt nieuwe i20 WRC voor

Hyundai i20 WRC
Hyundai i20 WRC
In de lokalen van Hyundai Motorsport te Alzenau werd eerder op de week de nieuwe Hyundai i20 WRC voorgesteld. De wagen die het huidige model dat de twee laatste seizoenen in actie kwam vervangt is gebaseerd op de vijf deurs versie van de i20. Drie exemplaren worden ingezet in het WRC 2016 voor Thierry Neuville, Dani Sordo en Hayden Paddon. Het duo rijders dat genomineerd wordt om punten te scoren staat niet vast en zal voor iedere rally pas aangeduid worden. Voor de eerste manche van het jaar, de Rally van Monte Carlo, werd gekozen voor Neuville en Sordo.
Hyundai i20 WRC
Hyundai i20 WRC
Net als dit jaar worden de wagens ingezet door het Team Shell World Rally Team en het Team Mobis WRT. De wagen die deze week werd voorgesteld droeg de kleuren van het Team Shell WRT, de livery van de Team Mobis WRT wagen zal later onthuld worden. Kevin Abbring wordt behouden als testrijder en zal enkele rally’s van het WRC betwisten met een vierde WRC bolide maar de hoofdtaak van de Nederlander in 2016 ligt bij de ontwikkeling van de i20 R5 alsook van het WRC model voor 2017.

Thierry Neuville heeft er met de nieuwe wagen al een deftige testsessie opzitten ter voorbereiding van de Monte Carlo Rally. Een video van deze testsessie was eerder al op deze site te zien, de wagen was toen nog wel getooid in een camouflage schema .

Foto's: Hyundai Motorsport
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Rally Championship op donderdag 10 december 2015.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons