van der Horst

Hyundai nomineert Thierry Neuville zeker eerste twee WRC-manches

Thierry Neuville
Thierry Neuville
Thierry Neuville is zeker dat hij in Monte-Carlo en Zweden, de eerste twee WRC-manches van 2016, door werkgever Hyundai zal genomineerd worden om punten te pakken voor het constructeurskampioenschap. Dat zei Alain Penasse, teammanager, donderdag op een persmoment naar aanleiding van de lancering van het videogame WRC5. Of Neuville later in het seizoen eerste viool zal blijven spelen is minder duidelijk, want Penasse geeft aan te willen roteren waar nodig.
Alain Penasse - Team Manager Hyundai Motorsport
Alain Penasse - Team Manager Hyundai Motorsport
Gefronste wenkbrauwen enkele weken geleden toen Hyundai bekend maakte dat de Belgische nummer 1 in Wales, de slotmanche van het WRC, geen punten zal kunnen pakken voor het constructeurskampioenschap. Nochtans zijn de Koreanen nog steeds in strijd voor de vice-titel bij de merken, maar ze geven de voorkeur aan Spanjaard Dani Sordo en Hayden Paddon om punten te scoren.

"Thierry moet in eerste instantie bevrijd rijden, genieten en zo het vertrouwen terugvinden in Wales. Op die manier willen we hem in topvorm aan de start van het kampioenschap in 2016 laten verschijnen. Hij zit in een impasse en daar moet hij uit. Het overkwam de beste, Juha Kankkunen, Didier Auriol, Marko Martin", vertelt Penasse die benadrukt dat het niet om een straf gaat. "Dat Dani niet naar het nummer 20 gaat, daar moet niets achter gezocht worden. En Paddon, die gingen we sowieso nomineren gezien zijn prestaties en ervaring in Wales."

Voor volgend jaar liet Penasse al een beetje in zijn kaarten kijken. "We gaan verder met Neuville, Sordo en Paddon. Zij rijden alle manches. Kevin Abbring blijft testpiloot. Thierry Neuville en Dani Sordo zijn met hun asfaltervaring zeker genomineerd om punten te pakken in Monte-Carlo en gezien de prestatie van Thierry in Zweden (waar hij tweede werd na Sebastien Ogier nvdr.) zal hij daar ook punten kunnen scoren voor Hyundai", aldus de teammanager.

Thierry Neuville
Thierry Neuville
Daarmee lijkt Hyundai het vertrouwen in onze telg te behouden al moet er ook een kanttekening bij geplaatst worden. "We weten nog niet echt hoe het zit met die nominaties, maar we zullen zeker roteren, en als het kan, gebruik maken van de bevoorrechte startposities."

Neuville kijkt al uit naar 2016. "Het is niet mijn favoriete wedstrijd, dat is duidelijk. Maar ik heb een goed gevoel in de nieuwe i20. We zetten de ontwikkeling verder, en gaan na de uithoudingstesten over tot het afstellen van de wagen. Eén ding is zeker. De wagen is sneller!"

Sandro Delaere



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op donderdag 5 november 2015.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons