van der Horst

Hyundai officieel naar Pure ETCR

Hyundai Veloster N ETCR
Hyundai Veloster N ETCR
Terwijl Cupra en Romeo Ferraris al hun deelname bevestigden, mag Pure ETCR een derde constructeur verwelkomen. Vandaag bevestigde Hyundai immers dat het vanaf 2021 zal deelnemen aan het elektrische toerwagenkampioenschap. Om deze bevestiging wereldbekend te maken, mocht Augusto Farfus een rit maken door Kopenhagen met de Hyundai Veloster N ETCR .
In september vorig jaar haalde de Koreaanse constructeur het doek van hun elektrische toerwagen tijdens het autosalon van Frankfurt. Toen was het al bekend dat zij graag zouden deelnemen aan het Pure ETCR-kampioenschap en dat vermoeden werd nog versterkt toen de wagen het toonmodel werd tijdens de eerste persconferentie van het kampioenschap. Hoewel het demo-seizoen vertraging opliep, zijn ze bij Hyundai niet stil blijven zitten.

Hyundai Veloster N ETCR
Hyundai Veloster N ETCR
De Veloster N ETCR is namelijk sinds vorige maand de eerste wagen waar de batterij van Williams Advanced Engineering is op geïnstalleerd en daarmee compleet in specificatie is met het reglement van het kampioenschap. In de Deense hoofdstad ging het puur om een publieke eerste kennismaking. Voor de eerste racekilometers zal Hyundai midden november richting Adria afzakken, waar een demowedstrijd zal afgewerkt worden met het oog op 2021, wanneer het kampioenschap officieel van start zal gaan.

Foto's: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Pure ETCR op vrijdag 9 oktober 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons