van der Horst

Hyundai pakt uit met nieuwe Elantra N TCR voor Michelisz, Tarquini, Engstler en Vernay

Hyundai Elantra N TCR
Hyundai Elantra N TCR
Ook Hyundai tekent spijts een moeilijk seizoen in 2020 opnieuw present in de WTCR − FIA World Touring Car Cup. Het i30 N TCR-model waarmee Gabriele Tarquini en Norbert Michelisz het in 2018, resp. 2019 tot kampioen schopten, wordt ingeruild voor de nieuwe Hyundai Elantra N TCR die we nog niet in Europa aan het werk zagen. Ook de rijdersbezetting werd bijgestuurd. Tarquini en Michelisz blijven andermaal onder de BRC Hyundai N LUKOIL Squadra Corse-banier rijden. Lucas Engstler van zijn kant krijgt binnen het door vader Franz gerunde Engstler Hyundai N Liqui Moly Racing Team het gezelschap van racewinnaar Jean-Karl Vernay.
  • Hamofa Performance
Dat 'Jay Kay' dit seizoen voor de Koreaanse constructeur zou gaan rijden komt niet echt als een verrassing nu de snelle Fransman reeds als testrijder van de voor het PURE ETCR-kampioenschap bestemde Hyundai Veloster N ETCR was ingehuurd; een taak die hij overigens ook dit seizoen voor zijn rekening neemt. Vernay debuteerde anno 2018 als TCR International Series-kampioen in WTCR met Audi en heeft inmiddels vijf overwinningen achter zijn naam staan. Vorig jaar claimde hij met de Team Mulsanne Alfa Romeo de derde plaats in het eindklassement en won hij de WTCR Trophy, voorbehouden aan privérijders. 

Vernay's teamgenoot Luca Engstler bleef afgelopen jaar ietwat op zijn honger maar werpt zich thans op als één van de kanshebbers op de FIA Junior Driver Title, een klassement voorbehouden aan rijders van maximum 24 jaar oud die voor 2019 niet in WTCC/WTCR actief waren.

Hyundai Elantra N TCR
Hyundai Elantra N TCR
Alle vier de Hyundai Motorsport Customer Racing-rijders werden sinds vorige zomer nauw betrokken bij het test- en ontwikkelingswerk van de Hyundai Elantra N TCR en lijken goed voorbereid aan de start van het eerste treffen op de Nordschleife te zullen komen. "Uit die samenwerking met de Customer Racing department-ingenieurs werd me duidelijk hoeveel kennis, verzameld tijdens de drie voorgaande jaren, wel in de nieuwe wagen steekt. Dit is bovendien mijn derde seizoen met het team en met Gabriele (Tarquini) als teammaat. Vorig jaar reed ik nog met het #1 op mijn auto en het is duidelijk mijn bedoeling dit nummer te heroveren" aldus Michelisz in een reactie.

Hyundai Elantra N TCR
Hyundai Elantra N TCR
Ook Vernay stelt dat de betrokkenheid in het ontwikkelingsproces van de met een nieuwe 2.0 liter turboaangedreven motor uitgeruste wagen bijzonder nuttig is gebleken, niet alleen om de werking van de nieuwe auto nog beter te doorgronden maar ook om al vroeg met de ingenieurs van het Engstler-team te hebben kunnen samenwerken.

Het Hyundai-rijderskwartet in cijfers:

Luca Engstler: WTCR starts: 20; WTCR wins: 0; WTCR pole positions: 0; WTCR fastest laps: 0; WTCR laps led: 00; WTCR points: 61

Gabriele Tarquini: WTCR starts: 73; WTCR wins: 7; WTCR pole positions: 2; WTCR fastest laps: 6; WTCR laps led: 99; WTCR points: 605

Norbert Michelisz: WTCR starts: 74; WTCR wins: 6; WTCR pole positions: 8; WTCR fastest laps: 6; WTCR laps led: 65; WTCR points: 711

Jean-Karl Vernay: WTCR starts: 76; WTCR wins: 5; WTCR pole positions: 2; WTCR fastest laps: 5; WTCR laps led: 73; WTCR points: 650

Met de bevestiging van het Hyundai-viertal telt de WTCR-grid voor 2021 nu 15 rijders. Eerder maakten Audi, Honda en Lynk & Co reeds hun rijders-line up bekend. Het blijft wachten op de naam van de vierde Comtoyou Racing-rijder, al liet Gilles Magnus op Facebook toch even in zijn kaarten kijken. Ook van Zengő Motorsport dat normaliter twee of drie CUPRA's zou inzetten wordt eerstdaags nieuws verwacht, gezien de inschrijftermijn op 2 mei verloopt. 


Foto's: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op maandag 12 april 2021.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons