van der Horst

Hyundai presenteert nieuwe i20 WRC '17

Hyundai WRC 2017
Hyundai WRC 2017
Op het autosalon Mondial Auto in Parijs heeft Hyundai de nieuwe i20 WRC voorgesteld. Die zal vanaf 2017 ingezet worden in het World Rally Championship. Volgend jaar worden de reglementen in het WRC drastisch gewijzigd waardoor de rallywagens veel agressiever zullen ogen, maar ook een pak sneller zullen gaan. Vorige week pakte Citroën uit met de eerste beelden van hun nieuwe C3 WRC. Ook hun nieuwe wapen is al fysiek te zien op Mondial Auto.
Hyundai presenteerde hun nieuwe wapen donderdagochtend in Parijs. De voorkant lijkt op het eerste zicht niet veel te verschillen in vergelijking met de huidige i20 WRC, maar vooral de achterkant oogt een stuk breder. Dit is meteen de wagen waarin de Spanjaard Dani Sordo en de Nieuw-Zeelander Hayden Paddon het seizoen 2017 mee zullen aanvatten. Of ook Thierry Neuville in deze wagen zal rijden, is nog steeds een openstaande vraag.

Op Volkswagen, Ford en Toyota is het nog even wachten. Door de vele testsessies kreeg het publiek al een idee van het concept, maar de officiële voorstelling van de nieuwe Polo, Fiesta en Yaris moet nog gebeuren.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 29 september 2016.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons