van der Horst

Hyundai R5 al in Ieper te zien?

Alain Penasse - Team Manager Hyundai Motorsport
Alain Penasse - Team Manager Hyundai Motorsport
Als het van teammanager bij Hyundai Alain Penasse afhangt zal de nieuwe Hyundai R5 in Ieper te zien zijn. Dat zei Penasse donderdag op een persconferentie.
Hyundai i20 WRC 2016
Hyundai i20 WRC 2016
Drukke tijden voor Hyundai. Het huidige seizoen is nog niet afgelopen, de opbouw van de nieuwe i20 voor 2016 draait op volle toeren en er moeten ook al voorbereidingen getroffen worden voor 2017 want dat gaan de nieuwe reglementen van kracht. En ondertussen is het project rond de R5-versie ook lopende. "De auto is er, maar de wagen moet nog ontwikkeld worden", aldus Penasse.

Een timing is nog niet vooropgesteld, maar uiteraard denkt Penasse al aan de Belgische ERC-manche in Ieper waar hij organisator is. "We gaan er alles aan doen om de wagen daar aan de start te krijgen, als die ontwikkeld is."

Of we dan Thierry Neuville nog een keertje in België te zien krijgen? "Als we komen hoeft dat niet met Neuville te zijn. We hebben ook nog Kevin Abbring. Het is alleszins onze bedoeling om het potentieel van de wagen zo snel mogelijk te tonen", besluit Penasse.

Sandro Delaere
Foto's: Hyundai Motorsport

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA European Rally Championship op vrijdag 6 november 2015.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons