van der Horst

Hyundai schuift Mikkelsen weer aan de kant

Andreas Mikkelsen - Hyundai i20 WRC
Andreas Mikkelsen - Hyundai i20 WRC
Voor de tweede keer dit seizoen schuift Hyundai de Noor Andreas Mikkelsen aan de kant. Sébastien Loeb neemt zijn plaats in tijdens de eerstkomende manche van het WRC, de Rally van Portugal. Mikkelsen blijft op de reservebank tot de Rally van Sardinië.
  • Oeste Kart
Teambaas Andrea Adamo blijft wel beleefd bij zijn beslissing. Hij geeft aan zijn pionnen maximaal te willen verschuiven in het kader van de merkentitel. Hij ziet meer potentieel in Sébastien Loeb om punten te scoren dan in Mikkelsen na de sterke prestatie van de Fransman in Chili. Adamo verwijst droogweg naar de resultaten van die laatste manche waar Mikkelsen zonder aanwijsbare reden op minuten achterstand werd gereden. Ook voor de Corsicaanse manche werd Mikkelsen al eens gepasseerd, toen met de reden in te zetten op het sterkste asfalttrio. 

Sébastien Loeb en Dani Sordo zullen Thierry Neuville flankeren in Portugal. Mikkelsen moet zijn vertrouwen nu opkrikken om dan aan te kunnen knopen met zijn sterke rally in Argentinië. Een tweede Hayden Paddon-scenario lijkt zo stilaan in de maak voor de Noor die na het vertrek van Volkswagen ook al moeilijk aan een zitje kwam tot eerste Citroën en later Hyundai op de proppen kwam.

Foto: Hyundai MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op dinsdag 21 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons