van der Horst

Ieper: Abbring wint secondenslag met Bouffier

Kevin Abbring - Pieter Tjoen - Peugeot 208 R5
Kevin Abbring - Pieter Tjoen - Peugeot 208 R5
Kevin Abbring heeft samen met co Pieter Tsjoen in een Peugeot 208 de Ypres Rally gewonnen. Abring was aan de leiding gekomen nadat de Fransman Bryan Bouffier problemen kende met de versnellingsbak van zijn Skoda Fabia R5 en daardoor 39 seconden verloor op het moment dat hij een voorsprong kende van 24 tellen.
  • St. Paul
Bouffier ging nog fel in duel en kon zijn achterstand reduceren naar vier seconden voor de start van de laatste KP. Maar Abbring won deze KP en werd zodoende de eerste Nederlander die zegeviert in Ieper.

Verschueren was met zijn Skoda van GoDrive beste Belg met een knappe derde plaats voor Casier en Kobus. De snelste Belg was wel degelijk Neuville, maar die dook op vrijdag in het decor in de strijd om de eerste plaats met Bouffier. Ook op zaterdag was Neuville een van de snelste mannen met zeven beste chrono's, maar uiteraard was dit enkel voor de eer en om het talrijk opgekomen publiek te entertainen.

Later meer.

Foto: RIP


 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zaterdag 24 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kenotek Ypres Rally.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons