van der Horst

Ieper niet op WRC-kalender, maar deur blijft op een kier

Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul - Hyundai i20 WRC
Het WRC heeft zopas een nieuwe kalender uitgebracht voor het seizoen 2020. Daarop prijkt, tot spijt van veel Belgische fans, geen manche binnen onze landgrenzen, maar de promotoren slaan de deur evenwel niet dicht. Voorlopig staan er acht events op de planning, waarbij de promotoren benadrukken verdere gesprekken te voeren met de Rally van Ieper, begin oktober, met als doel snel te landen. Ook Kroatië maakt nog kans op een plaatsje op de WK-kalender.
Estland verschijnt op de kalender en wel als eerste meeting in het post-corona-lockdowntijdperk, begin september. Turkije volgt drie weken later en half oktober staat de WRC Rally van Duitsland op het menu. Voordien zou de WRC dus nog in Ieper kunnen passeren, alvorens in het Allerheiligenweekend alsnog naar Italië te trekken. Drie weken later moet Japan het WRC 2020 besluiten.

Wereldkampioen Ott Tänak mag dus meteen voor eigen publiek in actie komen, wanneer het WRC herneemt in september. Het gaat om een korte rally, met een shakedown op vrijdag en twee lussen verdeeld over zaterdag en zondag. Of het WRC naar Ieper komt, zal voor een groot deel ook afhangen wat er met de manche in Turkije gebeurt. Ieper staat namelijk slechts één luttele week later gepland. Argentinië prijkt niet langer op de kalender.

FIA WRC Kalender 2020

 
RoundRallyDatum
1.Monte-Carlo23 - 26 januari
2.Sweden13 - 16 februari
3.Mexico12 - 15 maart
4.Estonia4 - 6 september
5.Turkey24 - 27 september
6.Germany15 - 18 oktober
7.Italy29 oktober- 1 november
8.Japan19 - 22 november

Foto: HyundaiSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Rally Championship op donderdag 2 juli 2020.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons