van der Horst

Ieper: Tweestrijd tussen Neuville en Bouffier

Vincent Verschueren-Véronique Hostens - Skoda Fabia R5
Vincent Verschueren-Véronique Hostens - Skoda Fabia R5
Na vijf KP's zijn de heren voor de eerste maal opnieuw richting service om nadien nog eens voor de tweede maal te passeren op Dikkebus, Wijtschate en Hollebeke. Neuville kon op de vierde KP zijn voorsprong van amper 3/10 sec. iets dieper uitspitten tot 4,1 sec. op de Fransman Bouffier. Maar deze beantwoordde via een scratch op de vijfde KP en gaat rusten met een achterstand van net geen drie seconden op onze Belgische WRC-ster.
Het lijkt een duel te worden tussen de Hyundai R5 van Neuville en de Skoda R5 van Bouffier, want Abbring moet de rol wat lossen en staat nog steeds derde, maar wel reeds op 17 seconden van het top duo. Neuville klaagt wel over een beetje verlies aan vermogen. Ook Princen staat nog steeds vierde op 22 seconden en is in duel met Abbring voor de derde stek. Verschueren is opgeklommen naar de vijfde plaats ten nadele van Casier, Basso en Cronin en blaast zijn hete adem in de nek van Princen. Kevin Demaerschalk maakt op twee KP's een sprong van de 13de naar de zevende plaats, terwijl Diley ook de top 10 is binnen gevallen.

Foto: RIP DegryseDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op vrijdag 23 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kenotek Ypres Rally.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons