van der Horst

Ierland: Nabeschouwing Gino Bux

Gino Bux/Eric Borguet - Peugeot 208 R2
Gino Bux/Eric Borguet - Peugeot 208 R2
Gino Bux en Eric Borguet zijn aan de finish van de Rally van Ierland geraakt. Aan het stuur van hun Peugeot 208 R2 in de kleuren van het RACB National Team wist het duo op het atypische en lastige parcours gestaag vooruitgang te boeken.
De winnaar van het Rallystuurwiel en zijn corijder werden voor hun debuut op de internationale rallyscène in de watten gelegd: de Rally van Ierland staat door zijn hobbelige en smalle wegen bekend als één van de lastigste wedstrijden van het seizoen, waarbij de rijders over een heel kleine foutenmarge beschikken.
 
In die context moesten Gino en Eric het opnemen tegen een zware concurrentie en lokale specialisten, voor wie deze klassementsritten geen enkel geheim meer hebben.
Ik ben over het algemeen tevreden met onze prestatie”, vertelt Gino. “We hebben het hele weekend lang vooruitgang geboekt. Enig minpunt was een schuiver in KP 12. Ik ging iets te laat op de remmen en ik moest kiezen tussen de gevel van een huis en een diepe put. De wagen duikelde naar beneden en belandde op zijn flank. Toeschouwers wisten ons uit de hachelijke situatie te helpen, waarna we nog de lekke linkervoorband moesten vervangen. In het assistentiepark verrichtte het team van DG Sport wonderen, de wagen was weer helemaal nieuw. Uiteraard kostte de schuiver ons heel wat plaatsen, maar het belangrijkste is dat we gedurende de twee dagen op deze smalle wegen heel wat geleerd hebben.
 
Marc Duez was dezelfde mening toegedaan: “Gino en Eric hebben uitstekend werk geleverd”, stelt de coach van de RACB. “Ze hebben de strikte timing van de verkenningen goed weten aan te houden en tijdens de wedstrijd ging het steeds beter. We moeten zeker rekening houden met het feit dat dit de eerste grote rally van Gino is, pas de vierde uit zijn carrière, als we rekening houden met de twee provinciale wedstrijden die hij in het verleden al afwerkte. Hij had dus geen enkele ervaring toen hij in Ierland aankwam. In die context is het verschil met de tijden van de lokale rijders, ongeveer een seconde per kilometer, een heel goede prestatie. Gino’s chrono’s bevestigen dat we de juiste keuze hebben gemaakt en tegelijk kreeg hij ook het respect van de andere deelnemers. Hij heeft uiteraard nog heel wat werk te verrichten, maar we zullen er alles aan doen om hem te helpen vooruitgang te boeken.

RACB press  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons