van der Horst

IMG zet Projekt E op poten - contructeurs tonen voorlopig geen interesse

Start Supercars WorldRX
Start Supercars WorldRX
Opnieuw een tegenslag voor IMG als organisator van het WK Rallycross op de vooravond van het seizoen 2019 dat dit weekend start in Abu Dhabi. Nadat de drie officiële constructeurs zich terugtrokken eind vorig seizoen, is er nu ook geen enkele constructeur geïnteresseerd in een elektrisch verhaal. Ondanks een mooi gevuld deelnemersveld voor de seizoenopener in Abu Dhabi toch weer een uppercut voor IMG dat dan maar zelf een Projekt E op poten zet.
Terwijl de WK rijders zich in Abu Dhabi klaarstomen voor de eerste wedstrijd van het WRX 2019 komt promotor IMG op de proppen met een communiqué dat niet veel goeds voorspelt. De deadline voor de merken inzake het engagement voor het elektrisch rallycrossen is gepasseerd zonder initiatief van een constructeur en dat terwijl quasi alle constructeurs die reeds in RX offcieel aanwezig waren zouden volgen indien en als. Niet dus.

IMG zet nu zelf een elektrisch kampioenschap op poten waardoor elektrisch aangedreven wagens zouden rijden tijdens de WK weekends, maar in een andere klasse. Allemaal heel onduidelijk tot hiertoe en bij IMG hopen ze om tegen 2021 een eigen kampioenschap voor elektrische wagens te hebben, een initiatief dat reeds startte in 2017.  

Foto: Johnny Loix Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op woensdag 3 april 2019.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons