van der Horst

Imola: Gianni Morbidelli doet gouden zaak in het kampioenschap

Gianni Morbidelli - Audi Sport Italia Audi RS5
Gianni Morbidelli - Audi Sport Italia Audi RS5
Met een tweede plaats en een overwinning tijdens het Superstars treffen op het circuit van Imola komt Gianni Morbidelli weer een stap dichter bij de titel. Met een zelfde score, een overwinning en een tweede plaats, doet ook Vitantonio Liuzzi een goede zaak in het kampioenschap, pakt vele punten terug op Biagi die niet verder kwam dan een magere zevende plaats in de tweede race.
Vittantonio Liuzzi - Romeo Ferraris Mercedes AMG C63
Vittantonio Liuzzi - Romeo Ferraris Mercedes AMG C63
Liuzzi was een klasse apart in de eerste race, de Italiaan bleef op een natte piste de meerdere van Gianni Morbidelli die bij deze condities nochtans kon profiteren van de vierwielaandrijving van zijn Audi. Wegens de regen startte de race achter de safety car en met 10 minuten vertraging werd het veld met op kop de Mercedes van Ferrara los gelaten. Maar nog geen ronde later had Liuzzi het commando definitief overgenomen. Ondertussen klom Morbidelli goed geholpen door zijn vierwielaandrijving op in het veld en zette de jacht in op het leidende Mercedes-trio met Liuzzi, Ferrara en Biagi. Ferrara verloor geleidelijk aan snelheid na een uitstap naast de baan met als gevolg dat opgeworpen modder de radiator van de Mercedes besmeurde waardoor de motor oververhitte en hij Biagi en Morbidelli moest voorbij laten. In de laatste ronde ging Biagi wijd en ging van de baan waarna Morbidelli de tweede plaats pakte en Ferrara nog als derde over de lijn kwam. Deze laatste had de motor echter zo in het rood gejaagd dat hij met een kapotte krachtbron forfait moest geven voor de tweede race.

Uitslag race 1:

1. Vitantonio Liuzzi (Romeo Ferraris Mercedes AMG C63)
2. Gianni Morbidelli (Audi Sport Italia Audi RS5)
3. Luigi Ferrara (Roma Racing Team Mercedes AMG C63 Coupé)
4. Davide Di Benedetto (Audi Sport Italia Audi RS5)
5. Giovanni Berton (Team BMW Dinamic BMW M3 E92)
6. Andrea Bacci (CAAL Racing Mercedes AMG C63)
7. Max Mugelli (Team BMW Dinamic BMW M3 E92)
8. Francesco Sini (Solaris Motorsport Chevrolet Camaro)

Francesco Sini - Solaris Motorsport Chevrolet Camaro
Francesco Sini - Solaris Motorsport Chevrolet Camaro
Ook de tweede race ging van start achter de safety car, die nu echter al na een ronde binnen kwam. Sini was met de Camaro de eerste leider voor Mugelli, Bacci en Berton. Mugelli ging in de tweede ronde van de baan en Morbidelli had ondertussen aansluiting gevonden bij de drie koplopers. Morbidelli ging zonder problemen voorbij Bacci en passeerde twee ronden later ook Sini. Ook Liuzzi was opgeklommen en slaagde er eveneens in om de BMW en de Chevrolet in te halen. Ook de twee andere Audi’s van Di Benedetto en Cipriani profiteerden van de vierwielaandrijving en klommen gestaag op in het veld. Enkel Sini kon met veel moeite de beide Audi’s afhouden om zodoende zijn derde plaats veilig te stellen. Morbidelli gaat nu het laatste weekend in met 33 punten voorsprong op Biagi en 43 punten op Liuzzi.

Uitslag race 2:

1. Gianni Morbidelli (Audi Sport Italia Audi RS5)
2. Vitantonio Liuzzi (Romeo Ferraris Mercedes AMG C63)
3. Francesco Sini (Solaris Motorsport Chevrolet Camaro)
4. Davide Di Benedetto (Audi Sport Italia Audi RS5)
5. Giuseppe Cipriani (Audi Sport Italia Audi RS5)
6. Giovanni Berton (Team BMW Dinamic BMW M3 E92)
7. Thomas Biagi (Romeo Ferraris Mercedes AMG C63)
8. Andrea Bacci (CAAL Racing Mercedes AMG C63)

Foto's: Superstars InternationalDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International Superstars Series op maandag 30 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Imola.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons