van der Horst

Imola: 38 wagens aan de start

ELMS - Imola
ELMS - Imola
De European Le Mans Series zijn dit weekend toe aan hun tweede manche, en dat op het circuit van Imola. Nadat er in Silverstone 39 wagens op de inschrijvingslijst stonden, wordt er in Italië eentje minder verwacht. LMP2 vormt het strijdtoneel voor in totaal 9 prototypes, waarbij de favorietenrol natuurlijk is weggelegd voor de kampioenschapleidende TDS Racing Morgan-Nissan van Pierre Thiriet, Tristan Gommendy en Ludovic Badey. Er vallen echter twee forfaits te noteren in de topklasse, met zowel Larbre Competition Morgan als de tweede Greaves Motorsport Zytek die ontbreken op het appel.
--- DEELNEMERLIJST ELMS 4 HOURS OF IMOLA (pdf) ---

IMSA Performance Matmut - Porsche 911 GT3 RSR
IMSA Performance Matmut - Porsche 911 GT3 RSR
In GTE verschijnt er dan weer een extra deelnemer aan de start, wat het totaal op 14 starters brengt in de eerste GT-klasse. AF Corse brengt voor zijn thuiswedstrijd namelijk een derde Ferrari aan de start voor het trio Peter Mann, Lorenzo Case en Raffaele Giammaria. De vraag is natuurlijk of er iemand überhaupt iets kan beginnen tegen al het Ferrari geweld in eigen land, in Silverstone was de IMSA Performance Matmut Porsche #76 (Narac/Armindo/Hallyday) nog de enige ‘vreemde eend’ die er zich tussen kon mengen met een derde plaats.

Sébastien Loeb Racing - Audi R8 LMS ultra
Sébastien Loeb Racing - Audi R8 LMS ultra
GTC blijft het numerieke zwaartepunt van het veld met niet minder dan 15 deelnemers aan de start. Ook hier valt er echter een forfait te noteren met de afwezigheid van de Sébastien Loeb Racing Audi van Mike Parisy, Olivier Lombard en Henry Hassid. GTC is tevens de enige klasse waar er wat Belgische inmenging is, met de ProSpeed Porsche van onder meer Maxime Soulet (negende in Silverstone) en de gele AF Corse Ferrari van Adrien De Leener (twaalfde in Silverstone).

Foto's: ELMSSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op dinsdag 13 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Imola.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons