van der Horst

Imola: Thiriet by TDS Racing wint - Marc VDS vierde in GTE

Thiriet by TDS Racing - Oreca-Nissan
Thiriet by TDS Racing - Oreca-Nissan
Het Franse Thiriet by TDS Racing heeft met Pierre Thiriet, Ludovic Badey en Tristan Gommendy de vier uren van Imola gewonnen, de tweede manche van het seizoen. Vooral Gommendy had een stevig aandeel in de zege. Na een matige kwalificatie reed de Oreca 05 zich knap naar voren in de tweede wedstrijdhelft om de Murphy Prototypes en Jota Sport LMP2's te verslaan. Laatstgenoemden hadden eerder de eerste wedstrijdhelft gedomineerd met hun Gibson 015S-Nissan.
Start 4 uren van Imola
Start 4 uren van Imola
Met Simon Dolan achter het stuur nam de vanuit pole vertrekkende Jota Sport bolide de leiding in de aanvangsfase van de wedstrijd. Helaas voor hen was een reparatie aan de splitter noodzakelijk, gelukkig wel tijdens een neutralisatie. Na een mooie eindsprint van Felipe Albuquerque behaalde het team toch nog het podium achter de Ieren van Murphy Prototypes met Michael Lyons, Nathanaël Berthon en Mark Patterson. In de tussenstand om de LMP2-titel neemt Thiriet by TDS Racing, dat ook al op het podium stond in Silverstone, de leiding over van Greaves Motorsport. De winnaars van de vier uren van Silverstone werden in Imola pas vierde. 

University of Bolton - Ginetta-Nissan
University of Bolton - Ginetta-Nissan
In de nieuwe LMP3-klasse ging de zege overtuigend naar University of Bolton met Rob Garofall en Morten Dons achter het stuur van de Ginetta-Nissan. Het Britse team won met maar liefst twee ronden voorsprong. De #3 Ginetta van Team LNT, de winnaars in Silverstone, kenden materiaalpech nadat ze eerder al een straf kregen voor het aantikken van een andere wagen. 

AT Racing - Ferrari
AT Racing - Ferrari
In GTE ging de strijd door tot het vallen van de vlag met de eerste vijf wagens erg dicht bij elkaar. De zege ging uiteindelijk naar AT Racing met Alexander Talkanitsa, Alexander Talkanista Jr. en Alessandro Pier Guidi in de Ferrari 458 Italia GTE. Pier Guidi haalde in de 130ste ronde de Formula Racing-Ferrari van Andrea Rizzoli in die daarna in de slotminuten ook nog werd gepasseerd door de Proton Competition Porsche 991 RSR van Christian Ried, Richard Lietz en Marco Mapelli. Porsche van Gulf Racing UK stormde met Phil Keen in de aanvangsfase, na een matige kwalificatie, naar de tweede plek maar kreeg ten slotte problemen, een herhaling van hun overwinning in Silverstone zat er dus niet in. In de tussenstand heeft het Britse team nu drie punten minder dan de nieuwe leider, AT Racing. De Belgische ploeg van Marc VDS werd met de BMW Z4 GTE vierde, net als in Silverstone.

AF Corse - Ferrari
AF Corse - Ferrari
In de zwakbezette GTC-klasse tenslotte behaalde AF Corse een triomf voor eigen publiek. Het Italiaanse team palmde met de Ferrari 458 Italia het volledige podium in. De zege ging naar de #62 met Francesco Castellacci, Thomas Flohr en Stuart Hall. Hall had aan de eindmeet maar liefst een ronde voorsprong op zijn ploegmakker in de #63, Giorgio Roda. Ondanks pas een vierde plek voor TDS Racing met de BMW Z4 GT3, behoudt de Franse ploeg wel de leiding in GTC.

--- UITSLAG 4 UREN VAN IMOLA ---

Foto's: ELMS



Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in European Le Mans Series op zondag 17 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Imola.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons