van der Horst

Imola: Eerste zege voor Niko Kari

Niko Kari
Niko Kari
De strijd om de zege in de eerste race voor het FIA F3 European Championship werd beslecht door een safety car periode, Lance Stroll (Prema Powerteam) die tot dan aan de leiding reed liet zich bij de herstart verrassen door Niko Kari (Motopark). De Fin behaalde alzo zijn eerste zege, Stroll kwam als tweede over de lijn maar vergroot zijn voorsprong in het kampioenschap op Maximilian Günther (Prema Powerteam) die tweede ligt maar hier niet tot scoren kwam. De laatste podiumplaats was voor Joel Eriksson (Motopark).
Podium race 1 Imola
Podium race 1 Imola
Lance Stroll nam bij de start de leiding en behield die ook na een eerste safety car periode die het gevolg was van een sortie van Pedro Piquet (Van Amersfoort Racing). In de dertiende ronde ging David Beckmann (kfzteile24 Mücke Motorsport) van de baan wat opnieuw resulteerde in een safety car periode. Bij de herstart twee ronden later was Kari beter weg dan Stroll en ging er langs de buitenzijde voorbij. Stroll nam geen risico, stelde zich tevreden met de tweede plaats en liet de zege aan Kari.

Na Eriksson kwam Nick Cassidy (Prema Powerteam) als vierde over de streep, maar hij kreeg 20 seconden straftijd aangesmeerd voor het niet respecteren van de track limits en viel zo terug naar plaats tien. De vierde plaats ging zo naar George Russell (HitechGP), hij werd gevolgd door Anthoine Hubert (Van Amersfoort Racing), Guanyu Zhou (Motopark), Ralf Aron (Prema Powerteam), Ben Barnicoat (HitechGP) en Harrison Newey (Van Amersfoort Racing).

Foto's: FIA F3 European ChampionshipSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 1 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Imola.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons