Imola: Fabian Schiller schenkt Team Marc VDS EG 0,0 een nieuwe zege

Team Marc VDS EG 0,0 - Renault Sport R.S.01
Zondag werden er op het circuit van Imola nog twee sprintraces voor de Renault Sport Trophy afgewerkt. De jonge Duitser Fabian Schiller, die vorig jaar nog uitkwam in de formule 3, blonk uit in de AM race en schonk het Team Marc VDS EG 0,0 de zege. Markus Palttala had minder geluk in de PRO race, hij had een aanrijding met een concurrent en moest de wedstrijd vroegtijdig verlaten.
Ondanks 40 kg succesballast in hun wagen konden Fabian Schiller en Markus Palttala op zaterdag hun Renault R.S.01 van het Team Marc VDS EG 0,0 toch nog naar een derde plaats loodsen. Die 40 kg was een serieuze handicap in de sprintraces maar toch slaagde de als tweede vertrokken Schiller er in al snel de leiding van de race te pakken en die ook te behouden tot aan de finishvlag. Na de AM piloten was het de beurt aan de PRO’s, waar Palttala het stuur nam van de Team Marc VDS EG 0,0 bolide. De Fin startte van op de tiende plaats en kon al snel drie plaatsen goed maken, maar dan kwam het tot een contact met een tegenstander. De wagen van Palttala ging de vangrails in en de race was over voor de Fin.

Het Team Marc VDS EG 0,0 staat wel ruim aan de leiding in het klassement voor teams, terwijl Schiller de puntenstand aanvoert in de AM klasse. Palttala staat voorlopig vijfde in de PRO klasse.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 17 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Imola.