Imola: Lance Stroll is Europees F3 kampioen

Lance Stroll - Prema Powerteam
Lance Stroll die zaterdag in de eerste race voor het FIA F3 European Chapionship de zege moest laten aan Kiko Kari, heeft in Imola zowel de tweede als de derde wedstrijd op zijn naam geschreven. Stroll mag zich op drie races van het einde al kampioen noemen en treedt daarmee in de voetsporen van Felix Rosenqvist, kampioen in 2015. Met 12 zeges is de zeventienjarige Canadees de terechte kampioen en kan hij zich nu concentreren op de overstap naar de formule 1.
Lance Stroll
De tweede race te Imola werd volledig ontsierd door niet minder dan drie safety car procedures. In de tweede ronde spinde Callum Ilott (Van Amersfoort Racing) in de grindbak wat voor de eerste maal de safety car naar buiten liet komen, zes ronden later mocht de safety car weer naar buiten na een crash van Maximilian Günther (Prema Powerteam) en tenslotte zorgde een sortie van David Beckmann (kfzteile24 Mücke Motorsport) in de vijftiende ronde voor een derde onderbreking. Stroll die van bij de start aan de leiding reed liet zich niet van de wijs brengen en wist zijn koppositie te behouden tot bij het vallen van de vlag. George Russell (HitechGP) en Joel Eriksson (Motopark) streden om de tweede plek die uiteindelijk naar laatstgenoemde ging. Ralf Aron (Prema Powerteam), Guanyu Zhou (Motopark), Anthoine Hubert (Van Amersfoort Racing) en Nick Cassidy (Prema Powerteam) maakten de top zeven vol.

Lance Stroll was ook de sterkste in de derde en laatste wedstrijd die hij leidde van start tot finish. De Canadees had aan de meet een voorsprong van meer dan zeven seconden op George Russell (HitechGP). Callum Ilott (Van Amersfoort Racing) veroverde de laatste podiumtrede en ging Ralf Aron, Joel Eriksson en Anthoine Hubert vooraf.

Foto's: FIA F3 European Championship

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 2 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Imola.