van der Horst

Imola: Nieuw podium voor Team Marc VDS EG 0,0

Team Marc VDS EG 0,0 - Renault Sport R.S.01
Team Marc VDS EG 0,0 - Renault Sport R.S.01
In de endurance race voor de Renault Sport Trophy op het circuit van Imola is het Team Marc VDS EG 0,0 duo Fabian Schiller/Markus Palttala derde geworden. De zege ging naar de R-ace GP Renault Sport RS01 van Fredrik Blomstedt en Kevin Korjus. Andres Mendez/Bruno Bonifacio (Oregon Team) pakten de tweede plaats. Korjus en Blomstedt zijn de nieuwe leiders in het kampioenschap, Team Marc VDS rijder Fabian Schiller vergroot zijn voorsprong in het AM klassement.
Kevin Korjus
Kevin Korjus
Niettegenstaande de wagen van het Team Marc VDS EG 0,0 40 kg succesballast moest meetorsen, wist Schiller in het begin van de race de koppositie over te nemen van Fredrik Blomstedt. Wanneer het pitwindow openging stelde Schiller zijn stop zo lang mogelijk uit terwijl zijn directe rivalen veel sneller binnen doken. Palttala behield de koppositie na de wissel voor Kevin Korjus en Bruno Bonifacio. In de 24ste ronde ging Korjus echter voorbij Palttala en wat later moest de Fin ook Bonifacio voorbij laten. Raoul Owens/Toni Forné (R-ace GP) kregen 15 seconden straftijd voor het niet respecteren van de stoptijd maar werden alsnog vierde. Roy Geerts/Miguel Ramos (Equipe Verschuur) sloten de top vijf af. Pieter Schothorst/Jeroen Schothorst (Equipe Verschuur) pakten alsnog de zesde plaats nadat de Oregon team wagen een straftijd opliep.

Foto's: Media Renault Sport
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 15 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Imola.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons