van der Horst

Imola: Tiende pole voor Lance Stroll

Lance Stroll - Prema Powerteam
Lance Stroll - Prema Powerteam
Lance Stroll (Prema Powerteam), waarvan wordt gezegd dat hij volgend jaar Formule 1 rijdt bij Williams, behaalde op het circuit van Imola de pole voor de eerste wedstrijd aldaar, zijn tiende pole al dit jaar. Sérgio Sette Câmara (Motopark) zette een tijd neer van 1:36.120 en was daarmee tweede snelste na Stroll die 1:36.001 liet optekenen. Echter de motor op de wagen van Sette Câmara diende vervangen te worden waardoor hij tien plaatsen achteruit moet op de grid.
  • LTF
Niko Kari (Motopark) die de derde tijd klokte zal dus plaats nemen op de eerste startlijn naast Stroll. George Russell (HitechGP) sloot de sessie af met de vierde tijd voor Anthoine Hubert (Van Amersfoort Racing), Nick Cassidy (Prema Powerteam), Joel Eriksson (Motopark), Callum Ilott (Van Amersfoort Racing), David Beckmann (Mücke Motorsport) en Guanyu Zhou (Motopark).

Stroll kreeg de pole niet cadeau, de Canadees voerde al vroeg in de sessie de tabellen aan maar zag dan verschillende rijders onder zijn tijd gaan. Stroll kwam dan terug de baan op reed opnieuw de snelste tijd alvorens die geschrapt werd omdat de Canadees de tracklimits had overschreden. Stroll kon de pole pas definitief op zijn naam schrijven in zijn laatste ronde op het allerlaatste moment in de sessie.

Foto: FIA F3 European Championship
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 30 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Imola.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons