van der Horst

Imola: 28 wagens op de deelnemerlijst

ELMS Silverstone
ELMS Silverstone
Volgende weekend houden de European Le Mans Series hun volgende tussenstop op de karaktervolle omloop van Imola, ditmaal in het kader van het GT Tour weekend aldaar. Nadat in Silverstone maar 23 deelnemers kwamen opdagen oogt de situatie voor de tweede manche alvast iets beter met 28 wagens die verwacht worden in het noorden van Italië. De meest opvallende nieuwkomer is de HVM Status GP Lola-Judd die de teller op 10 deelnemers brengt in LMP2. De Canadees-Britse samenwerking moest eerder op het jaar haar programma in het FIA WEC afzeggen wegens sponseringproblemen, maar hoopt met een eenmalig ELMS-optreden alsnog hun uitnodiging voor de 24 uren van Le Mans veilig te stellen. Tot de favorieten voor de algemene zege behoren ondermeer weer de Jota Zytek-Nissan (winnaar Silverstone), de TDS Racing Oreca-Nissan en de Signatech Alpine-Nissan.
De klasse die er het meest op vooruit is gegaan is GTC, met datzelfde weekend concurrentie van de Blancpain Endurance Series verschenen er in Silverstone immers maar drie GT3’s aan de start. Het Russische SMP Racing zakt nu met een vloot Ferrari’s (3) af naar Imola met een quasi volledig Russische line-up. Nadat Peter Kox ook al actief was in Monza, verschijnt de Lamborghini Gallardo van het gelijknamige Kox Racing nu voor het eerst aan de start in de ELMS. Vanzelfsprekend zet ook Dylan Derdaele zijn internationale programma verder in Imola met de Momo Megatron Audi R8 LMS die hij deelt met Kuba Giermaziak en Raffi Bader. GTE blijft zo goed als ongewijzigd met nog steeds dezelfde acht wagens aan de start, ProSpeed Competition zal dan ook weer een Porsche 911 GT3 RSR inzetten voor het Franse trio François Perrodo/Emmanuel Collard/Sébastien Crubilé.

Foto: ELMS/DPPIDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op vrijdag 10 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Imola.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons