van der Horst

Imola: Belgen sterk in de Lamborghini Super Trofeo Europe

Nigel Bailly - ART-Line
Nigel Bailly - ART-Line
Onze landgenoten zetten mooie prestaties neer in de eerste manche van de Lamborghini Super Trofeo Europe in Imola. Amaury Bonduel (BDR Compétition bu Grupo Prom) won de tweede race van het weekend nadat hij zesde werd in de ingekorte eerste race. Renaud Kuppens samen met Roee Meyuhas (Boutsen VDS) was de beste in de Pro-Am klasse in de eerste wedstrijd. Nigel Bailly (ART-Line) won de Am klasse in race 1 en pakte nog een tweede podiumplaats in de tweede race.
Roee Meyuhas/Renaud Kuppens - Boutsen VDS
Roee Meyuhas/Renaud Kuppens - Boutsen VDS
De eerste race werd 22 minuten voor tijd afgevlagd nadat een hevig onweer het circuit teisterde. Oliver Söderström en Largim Ali (Target Racing), die nog niet binnengekomen waren om banden te wisselen profiteerden van de situatie en werden tot winnaars uitgeroepen. Sebastian Balthasar/Jacob Riegel (Leipert Motorsport) werden nog tweede niettegenstaande een bandenwissel terwijl Enzo Geraci en Leonardo Caglioni (Oregon Team), die ook hun slicks niet hadden gewisseld, beslag legden op de laatste podiumplaats. Roee Meyuhas en Renaud Kuppens wisten hun wagen van Boutsen VDS in de moeilijke omstandigheden op de baan te houden en finishten mooi vierde algemeen maar vooral eerste in de Pro-Am klasse. Gilles Stadsbader (VSR) die de wagen deelt met Mattia Michelotto klasseerde zich als vijfde algemeen voor de van op de pole vertrokken Amaury Bonduel. Nigel Bailly (ART-Line) reed een foutloze race en werd negende algemeen maar pakte als winnaar in de Am klasse tevens zijn eerste zege in de Super Trofeo. Rodrigue Gillion (CMR) eindigde zijn race in het decor, Serge Doms (DS Racing) werd zevende in de Club klasse.
 
Bonduel op kop bij de start van race 2
Bonduel op kop bij de start van race 2
De tweede race bleef gespaard van slecht weer en ditmaal kon Bonduel zijn pole omzetten in een klinkende zege. Söderström/Largim Ali legden beslag op de tweede plaats terwijl de Iron Lynx Lambo van Pavel Lefterov/Stefan Bostandjiev de top drie afsloot. Gilles Stadsbader raakte betrokken bij een aanrijding en kwam niet verder dan de veertiende plaats. Pech ook voor Kuppens die zich vast reed in het grind maar daarna toch verder raakte en nog als vierde in de Pro-Am klasse over de lijn kwam, maar de wagen werd later gediskwalificeerd. Nigel Bailly reed weer een sterke race en pakte de derde plaats in de Am klasse. Rodrigue Gillion werd in diezelfde klasse achtste. Serge Doms sloot de tabellen af in de Club klasse.

Foto's: TheNewsMarket, Nigel Bailly FB & Boutsen VDS FB
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Lamborghini Super Trofeo op zondag 21 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Imola.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons