van der Horst

Imola: Cool Racing wint incidentrijke race

Malthe Jakobsen
Malthe Jakobsen
Zaterdagavond stond er ook nog een wedstrijd van de Michelin Le Mans Cup op het programma in Imola en het zou een zeer incidentrijke race zijn. Liefst drie safety cars en vier full course yellows waren er nodig om de race af en toe te neutraliseren, maar dat deerde Maurice Smith en Malthe Jakobsen niet, die met de Cool Racing Ligier hun eerste winst van het seizoen behaalden. Dat terwijl Gustav Birch en Jens Reno Møller de GT3-winst pakten in de GMB Motorsport Honda.
Cool Racing - Ligier JS P320 Nissan
Cool Racing - Ligier JS P320 Nissan
Tijdens het openingsuur was vooral de safety car die de show stal, door maar liefst drie keer uit te moeten rukken in één uur tijd. Uiteindelijk werd deze vervangen door een full course yellow in het tweede gedeelte van de race. Adam Eteki kon met de CD Sport Ligier de leiding nemen op 21 minuten van het einde, voor de Cool Racing Ligier van Jakobsen. De Fransman hield nochtans stand tot aan de meet, maar gezien hij een straf kreeg voor het teveel overschrijden van de circuitlimieten, viel de CD Sport Ligier terug naar plaats zes en mochten Smith en Jakobsen de overwinning in ontvangst nemen. Daarachter werd het podium gevuld door United Autosports, waarbij John Shauermann en Wayne Boyd op de tweede trede mochten staan, terwijl Andres Latorre Canon en Garnet Patterson het laagste trapje toegewezen kregen.

H24 Racing - H24
H24 Racing - H24
In GT3 nam Møller al snel de koppositie over met de GMB Motorsport Honda, maar wegrijden van de rest lukte niet. Mede dankzij de safety cars moest de Deen afrekenen met de Ebimotors Porsche van Emanuele Busnelli en Fabio Babini, terwijl de Bullitt Racing Aston Martin van Théo Nouet en Stephen Patrick ook nog kon aansluiten. Eens Møller het stuur overgaf aan Birch, kon de rest van het veld hen niet meer raken. De tweede plaats werd op een halfuur van het einde beslist, eens de Aston Martin voorbij de Porsche geraakte. Nog een hoogtepunt was het debuut van de H24 waterstof-aangedreven wagen. Stéphane Richelmi reed als enige piloot op de wagen en haalde eveneens de finish. De Monegask eindigde als laatste met 38 ronden op de teller. De volgende wedstrijd voor het kampioenschap staat volgende maand gepland, met de Road to Le Mans.

Foto's: Michelin Le Mans CupDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op zondag 15 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Imola.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons