van der Horst

Imola: Enkele teams wijzigen hun rijdersopstelling

Thiriet by TDS Racing – Oreca 03-Nissan
Thiriet by TDS Racing – Oreca 03-Nissan
De tweede manche van de ELMS, die dit weekend plaatsvindt op het circuit van Imola, telt 28 deelnemers op de inschrijvingslijst. Vooral in de GTC zien wij meer wagens dan in Silverstone met de komst van drie Ferrari’s voor het Russische SMP Racing en de Lamborghini van Kox Racing. Bij de LMP2’s ziet men de terugkeer van HVM Status GP dat minstens één voorbereidende race moet betwisten wil het toegelaten worden aan de start van de 24 uren van Le Mans. Verschillende andere teams wijzigden hun pilotenopstelling voor de race op Imola.
  • Hamofa Performance
HVM Status GP brengt zijn Lola B12/80-Judd aan de start met Anthony Burgess en Jonathan Hirschi. Vooral de aanwezigheid van Hirschi is enigszins verrassend want de Zwitser was vaste rijder bij een ander LMP2 team, Thiriet by TDS Racing. Na één race verloor Hirschi echter zijn plaats in het team maar werd dus opgevist door HVM Status GP waarmee hij ook de 24 uren van Le Mans zal betwisten. Ook Burgess, die we vooral zagen in het ALMS kampioenschap, debuteert bij het team.

Om Hirschi te vervangen deed men bij Thiriet by TDS Racing beroep op Mathias Beche, die al een druk programma heeft met Rebellion in het WEC. Pierre Thiriet blijft natuurlijk tweede rijder. Ook Greaves Motorsport komt met een voledig nieuwe opstelling voor zijn Zytek, geen Chris Dyson en Michael Marsal maar Tom Kimber-Smith en David Heinemeier-Hansson zullen de wagen besturen. Ook Heinemeier-Hansson is dit jaar in het WEC actief en dat bij OAK Racing terwijl Kimber-Smith al vroeger uitkwam voor Greaves Motorsport.

Bij het Luxemburgse DKR Engineering wordt dan weer Stéphane Raffin vervangen door de Belg Bernard Delhez. Romain Brandela en Olivier Porta zijn de twee andere rijders van het team en kwamen al  in Silverstone in actie met de Lola B11/40 Judd. Natuurlijk zien wij het Boutsen Ginion Racing team eveneens aan de start met Briere/Dagoneau/Hartshorne, zet ProSpeed compétition zijn Porsche GTE in voor een Frans trio en is in Dylan Derdaele naast Delhez onze enige verdere nationale vertegenwoordiger. Derdaele bestuurt natuurlijk de Audi R8 LMS van het Momo Megatron DF1 team.

Foto: Nissan RacingDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in European Le Mans Series op donderdag 16 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Imola.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons