van der Horst

Imola: Loris Spinelli en Max Weering domineren – Van der Horst en Fabri verdelen zeges in de Cup

Gerard van der Horst - Van der Horst Motorsport
Gerard van der Horst - Van der Horst Motorsport
In het kader van het Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS weekend te Imola maakte de Huracán Super Trofeo EVO2 zijn racedebuut in de twee races die de start van het Super Trofeo seizoen inluidden. Het werd een walk over voor Loris Spinelli en Max Weering (Bonaldi Motorsport), die beiden races wonnen nadat de Italiaan al domineerde in de kwalificatie. In de Lamborghini Cup was het ook Nederland dat aan het feest was, Hans Fabri (Imperiale Racing) won in de eerste race de klasse voor Gerard van der Horst (Van der Horst Motorsport), in de tweede race eindigden beide Nederlanders weer voorop maar in omgekeerde volgorde.
Loris Spinelli/Max Weering - Bonaldi Motorsport
Loris Spinelli/Max Weering - Bonaldi Motorsport
Er stond geen maat op Loris Spinelli en Max Weering in de eerste race, zij domineerden de wedstrijd en niettegenstaande een safety car periode wonnen ze de race met bijna 18 seconden voorsprong op Jean-Luc D'Auria/Stéphane Tribaudini (VS Racing). Lewis Williamson en Massimo Ciglia (Oregon Team) leken op weg naar de tweede plaats maar een tijdstraf voor een inbreuk tijdens de pitstop wierp hen terug naar de zesde plaats. Manuel Bajareno (Imperiale Racing) eindigde derde in de Pro klasse.

Emanuel Colombini en Emanuele Zonzini (VS Racing) waren de winnaars in de Pro-Am klasse. Lewis Williamson en Massimo Ciglia (Oregon Team) leken op weg naar de tweede plaats maar een drive through voor een inbreuk tijdens de pitstop wierp hen terug naar de derde plaats achter Oscar Lee en Dan Wells (REXAL FFF Racing Team). In de Am klasse ging de zege naar Gabriel Rindone (Leipert Motorsport). Regerend Cup kampioen Hans Fabri startte vanaf de klasse-pole en won ook de klasse in de race voor landgenoot Gerard van der Horst (Van der Horst Motorsport).

Loris Spinelli en Max Weering waren eveneens de besten in een tweede race die tot driemaal toe werd onderbroken door full course yellow periodes. Nochtans was het ditmaal Brendon Leitch (Leipert Motorsport) die na de start de leiding nam. Gerhard Watzinger nam over van Leitch bij de pitstop terwijl Spinelli Weering die tweede lag afloste. Door een uitgestelde pitstop kreeg Dmitry Gvazava (Target Racing) de koppositie in handen waarna de race verscheidene malen diende geneutraliseerd te worden door incidenten op de piste. Met nog vier minuten te gaan werd de race weer vrijgegeven en het kostte Spinelli weinig moeite om zich naar de koppositie te werken. Gvazava kreeg nog een tijdstraf waardoor hij nog een plaats verloor aan Jean-Luc D'Auria/Stéphane Tribaudini. In de Pro-klasse kregen we uiteindelijk een identiek podium aan dat op zaterdag.

Gerard van der Horst - Van der Horst Motorsport
Gerard van der Horst - Van der Horst Motorsport
Milan Petelet en Dmitry Gvazava (Target Racing) werden dus derde algemeen maar eerste in de Pro-Am klasse voor Lewis Williamson en Massimo Ciglia. In de Am klasse ging de zege voor de tweede maal dit weekend naar Gabriel Rindone. In d Lamborghini Cup klasse was drievoudig kampioen Gerard van der Horst (Van der Horst Motorsport) ditmaal aan het feest. Van der Horst had opnieuw een stevige klant aan landgenoot Hans Fabri maar wist in het tweede deel van de wedstrijd het voortouw te nemen en kwam met net geen twee seconden voorsprong als eerste over de finishlijn. François Grimm (Boutsen Racing) pakte de derde plaats.

Foto's: racingpixels
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Lamborghini Super Trofeo op zondag 3 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Imola.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons