van der Horst

Imola: Meer dan 50 Lamborghini's in het voorprogramma verwacht

Lamborghini Super Trofeo 2023
Lamborghini Super Trofeo 2023
Dit weekend vindt een primeur plaats met de Lamborghini Super Trofeo in het voorprogramma van het FIA WEC op Europese bodem. Dit zal overigens niet de enige keer zijn dit seizoen, aangezien Spa-Francorchamps een identiek scenario krijgt, gevolgd door de apotheose in Le Mans. Voor de start van het zestiende seizoen verwacht men dit weekend maar liefst 50 bolides in de regio Emilia Romagna, waaronder ook enkele Belgen.
  • Prospeed Competition
Meer dan vijftig wagens zullen present tekenen tijdens het weekend waarop de Lamborghini SC63 LMDh zijn Europees debuut maakt. En dan nog op Italiaanse grondgebied - een ideaal scenario voor het merk uit Sant'Agata Bolognese. Zoals gebruikelijk worden er vier klassen gehandhaafd: Pro, Pro-Am, Am en de LB-cup.

Podium 2023 Lamborghini Super Trofeo Nürburgring race 1
Podium 2023 Lamborghini Super Trofeo Nürburgring race 1
Maar liefst acht nieuwe teams maken hun opwachting in de Super Trofeo, waaronder het gerenommeerde Schumacher CLRT-team. Aan rijderskant wordt vooral een Italiaans-Belgisch duo als topfavoriet getipt. Mattia Michelotto en Gilles Stadsbader, die vorig seizoen vijf wedstrijden wonnen met VS Racing, hebben hun zinnen gezet op de titel. In afwezigheid van Brendon Leitch lijkt de weg voor hen vrij, al  kunnen ze beslist flinke tegenstand verwachten. Ook Amaury Bonduel (BDR Competition by GrupoForm) zal, als solo-piloot, aan de start verschijnen, hoogstwaarschijnlijk onder de Franse vlag.

Nigel Bailly
Nigel Bailly
Een andere Belgische deelnemer is Nigel Bailly, die  in de AM-klasse uitkomt met ART-Line, terwijl Serge Doms de LB-klasse vertegenwoordigt. Renaud Kuppens en Roee Meyuhas zullen de kleuren van Boutsen VDS Racing verdedigen in Pro-Am. Daarnaast worden nog enkele andere landgenoten verwacht.

Vanwege de grote opkomst en de uitdagende omloop Autodromo Enzo e Dino Ferrari, worden de kwalificaties dit weekend opgesplitst. Zo krijgen Pro en Pro-Am elk tweemaal tien minuten, net als de Am en Lamborghini Cup. De eerste race vindt plaats op zaterdagavond om 17:40 uur, terwijl de tweede race van het weekend op zondag om 9:45 uur van start gaat. Beide races hebben een duur van 50 minuten.

Foto's: Niels Vaeck - Lamborghini Squadra Corse



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Lamborghini Super Trofeo op woensdag 17 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Imola.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons