van der Horst

Imola: Net geen klassewinst voor PK Carsport

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
De eerste ronde van GT2 European Series zit er op en PK Carsport kon er net geen klassewinst nemen in de Pro-Am klasse. De Audi van Peter Guelinckx en Bert Longin lag voor het grootste deel van de race op kop, maar de Leuvenaar kon niet verhinderen dat Michael Vergers in de High Class Racing Audi hem alsnog voorbij reed. Nicolas Saelens en Stienes Longin eindigden als derde in de klasse. De algemene winst ging naar een Am deelnemer, waar Henry Hassid met de LP Racing Audi de bovenhand hield over de Ebi Motors Porsche van Gianluca Giorgi.
  • Skylimit Events
Hoewel Saelens op de eerste startij mocht starten, had de West-Vlaming toch moeite met een opdrogende baan. Saelens viel terug tot zelfs achter Guelinckx en Aurelius Rusteika (High Class Racing Audi). Bij de pitstops namen de Longins het stuur over en vooral Longin senior liet zijn kunnen zien. Toch moest hij constant in zijn achteruitkijkspiegel kijken, gezien Vergers hem onder druk zette. Met succes voor de Nederlander, die in de laatste vijf minuten van de race voorbij Longin snelde. Ondertussen naderde Stienes Longin nog dicht op zijn vader, maar hij moest tevreden zijn met de derde plaats in de klasse.

LP Racing - Audi R8 LMS GT2
LP Racing - Audi R8 LMS GT2
Bij de Am's werd het toch een specialer verhaal. Elia Erhart (LP Racing Audi) schoot als een komeet weg van de rest van het veld, waarbij Giorgi hem nog wel kon volgen al was het op een tiental seconden. Toch verliep de race minder goed voor de leider, want eens Michael Doppelmayr het stuur overnam verloor deze per direct de leiding en ook de tweede plaats. Hiermee kregen we een duel tussen Giorgi en Hassid, maar het was de Luxemburger die toch voorbij de Italiaan geraakte en in zijn LP Racing Audi richting winst reed. Morgen om 10:30 uur staat de tweede race op het programma.

Foto's: GT2 European SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 2 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Imola.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons