van der Horst

Imola: Nico Verdonck snelste Belg in kwalificaties voor GT4 European Series

PROsport Racing - Aston Martin Vantage GT4
PROsport Racing - Aston Martin Vantage GT4
Zaterdag stonden er in Imola twee kwalificaties voor de GT4 European Series op het programma. In de eerste kwalificatie ging de snelste tijd naar de Allied Racing Porsche Cayman van Vincent Andronaco terwijl in de tweede kwalificatie Gus Bowers de snelste was met de Racing Spirit of Léman Aston Martin Vantage GT4. De beste prestatie van onze landgenoten kwam van Nico Verdonck (PROsport Racing Aston Martin Vantage), die in de eerste sessie de elfde chrono algemeen realiseerde, goed voor een vijfde positie in de Pro-Am klasse.
In de eerste kwalificatie reed Luca Bosco de tweeëntwintigste tijd met de Selleslagh Racing Team Mercedes-AMG #34, Johan Vannerum op de tweede Mercedes-AMG van het team liet de vijfenveertigste chrono noteren. Dante Rappange, die team vormt met Kenny Herremans op de V8 Racing Chevrolet Camaro GT4 was goed voor de tweeëndertigste chrono.

In de tweede kwalificatie zagen we mooie prestaties van Antoine Potty (CMR Toyota GR Supra), veertiende tijd en Kenny Herremans, zeventiende tijd. Alexander Papadopulos, ploeggenoot van Bosco op de Selleslagh Racing Team Mercedes-AMG liet de vijfentwintigste chrono noteren, Jean-Luc Behets, de teamgenoot van Vannerum, de eenenveertigste. Rodrigo Gillion, die de PROsport Racing Aston Martin deelt met Nico Verdonck sloot de sessie af met de achttendertigste tijd.

Foto: PROsport Racing 
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op zaterdag 2 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Imola.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons