Imola: PK Carsport verliest 1-2 door rode vlag! (UPDATE)

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
In de tweede race van de GT2 European Series leek PK Carsport op weg naar hun eerste 1-2 van het seizoen, maar een rode vlag situatie gooide het klassement overhoop. Bert Longin en Peter Guelinckx namen net de tweede plaats in wanneer de wedstrijd geneutraliseerd werd en zij die plaats moesten teruggeven. Voor Stienes Longin en Nicolas Saelens werd het een nog pijnlijker verhaal, want het duo viel terug naar de vierde plaats algemeen nadat zij een straftijd van 30 seconden kregen. Hiermee pakken Michael Vergers en Aurelijus Rusteika in de LP Racing Audi hun tweede winst dit weekend in de PRO-Am klasse.
Bij de start was het nochtans Longin junior die goed stand hield vooraan. Toch verloren de PK Carsport Audi bij de pitstop even de koppositie, nadat de LP Racing Audi van Rusteika voorbij kon. Al duurde dit niet lang, want Saelens pakte een kwartier voor het einde de leiding terug over en leek op weg naar winst. Meer zelfs een 1-2 voor PK Carsport, want Rusteika maakte een fout, waarvan Guelinckx kon profiteren. Maar een zware crash van de Brabham en een rode vlag gooide roet in het eten. Guelinckx werd in het finale klassement terug achter Rusteika gezet, terwijl Saelens ineens van plaats één naar plaats drie in klasse viel vanwege een tijdstraf van 30 seconden voor het inhalen van een gedubbelde onder gele vlag. Hierdoor kregen we exact hetzelfde podium te zien als gisteren.

Nadat hij de winst in de Am-klasse gisteren verloor, pakte Gianluca Giorgi (Ebi Motors Porsche) weerwraak door de klasse te winnen vandaag. Tweede eindigde Leonardo Görini (LP Racing Porsche), terwijl Elia Erhart en Michael Doppelmayr (LP Racing Audi) de top drie in de klasse vervolledigde.

UPDATE: na de race werd de tijdstraf voor de wagen van Saelens en Longin ingetrokken na een vergissing van de wedstrijdleiding, waardoor zij toch de overwinning toebedeeld krijgen. Vergers en Rusteika eindigen zo als tweede, terwijl Guelinckx en Longin Senior als derde geklasseerd worden.

Foto's: Racing International Photography / Diego Onida

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 3 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Imola.