van der Horst

Imola: PK Racing start dit weekend aan tweede seizoen in GT2 European Series

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Dit weekend gaat het tweede seizoen van de GT2 European Series van start in het Italiaanse Imola. De deelnemerslijst telt 13 wagens van vijf verschillende merken, Audi, KTM, Porsche, Lamborghini en Brabham. Voor het eerst zet het Belgische PK Carsport twee wagens in, twee Audi’s voor respectievelijk Stienes Longin/Nicolas Saelens en Peter Guelinckx/Bert Longin.
GT2 European Series 2021
GT2 European Series 2021
De tegenstand komt voornamelijk van uittredend kampioen High class Racing dat een Audi R8 LMS GT2 (Aurelijus Rusteika/Michael Vergers) en een Brabham BT63 GT2 Concept (Kevin Weeda/Anders Fjordbach) inzet alsook van LP Racing dat drie Audi’s en een Porsche aan de start brengt. Ook Team True Racing, dat met drie KTM’s naar Imola komt, is een kandidaat voor de zege. Target Racing is het enige team dat vertrouwt op de Lamborghini Huracan Super Trofeo Evo GT2 en Ebi Motorsport zet een Porsche RSR GT2 in. De Pro-Am klasse telt zeven wagens, in de Am klasse staan er zes aan de start. Beide wagens van PK Carsport komen uit in de Pro-Am klasse.

Op vrijdag is er om 10u10 een eerste vrije sessie, een tweede vrije sessie volgt om 13u40 en om 17u10 lokale tijd staat de kwalificatie gepland.  De eerste race over een uur wordt zaterdaf om 13u00 verreden, op zondag wordt er gestart om 10u30 voor de tweede wedstrijd.

Foto's: PK Carsport & GT2 European Series
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op donderdag 31 maart 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons