van der Horst

Imola: Slechts 11 deelnemers aan de eerste manche van de Michelin GT3 Le Mans Cup

Villorba Corse - Ferrari 458 Italia GT3
Villorba Corse - Ferrari 458 Italia GT3
Deze winter besloot de ACO de concurrentie aan te gaan met SRO door een eigen GT3 kampioenschap op te richten dat een tegengewicht zou vormen voor de populaire Blancpain GT cups. De zes races worden in het voorprogramma van de ELMS wedstrijden verreden en hebben een duur van 2 uren. Michelin zegde zijn steun toe en zo werd de Michelin GT3 Le Mans Cup geboren. De eerste race vindt dit weekend plaats in Imola, maar uiteindelijk kon de serie toch maar weinig teams en rijders bekoren, want slechts 11 wagens prijken op de deelnemerslijst.
Adrien de Leener
Adrien de Leener
Met Porsche, Ferrari, Lamborghini, Audi, Aston Martin en McLaren krijgt men wel zes verschillende merken aan de start. Ferrari telt zes wagens, de andere merken kunnen rekenen op slechts één vertegenwoordiger. AF Corse is ook in dit kampioenschap de belangrijkste leverancier van deelnemers en zet niet minder dan drie Ferrari’s in waaronder één nieuwe 488 voor Flohr/Castellacci. Een van de twee Ferrari 458 is voorzien voor vader en zoon De Leener, maar in Imola komt alleen Pierre Marie aan de start aangezien Adrien in Silverstone in actie komt in de Blancpain Endurance Cup te Silverstone. In Imola wordt zijn plaats ingenomen door Rui Aguas.

Een opvallende naam is ook die van BMS Scuderia Italia, het team dat succes kende in het GT1 tijdperk met de Ferrari 550, keert terug met een 458 GT3 voor Luigi Lucchini en Matteo Cressoni.  Verder is het Italiaanse merk ook vertegenwoordigd door Villorba Corse en FF Corse. Het Chinese FFF Racing kiest voor een Lamborghini Huracàn en een McLaren 650S. Het Britse TF Sport vertegenwoordigt Aston Martin en de enige Porsche wordt ingezet door Mentos Racing.

Foto's: Villorba Corse & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT3 Le Mans Cup op dinsdag 10 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Imola.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons