van der Horst

Imola: Sofrev ASP Ferrari pakt dubbel in tweede race

Sofrev ASP - Ferrari 458 Italia
Sofrev ASP - Ferrari 458 Italia
Nadat Sofrev ASP gisteren de eerste race van het GT Tour op het circuit van Imola won deed het team vandaag nog beter in de tweede race door de dubbel binnen te halen. De overwinning was ditmaal wel voor Ayari en Beaubelique die de winnaars van gisteren Barthez en Moullin-Traffort bleven. De Mclaren’s palmden de plaatsen drie, vier, vijf en zeven in maar misten opnieuw de overwinning. De JMB Nissan reed opnieuw een mooie race en eindigde vijfde.
  • Qvick Motors
De Ferrari van Moullin-Traffort en Barthez vertrok dankzij de overwinning in race van op de pole voor de tweede race, maar Ayari maakte met de tweede wagen van het team een superstart en pakte in de eerste bocht al de leiding. De twee Ferrari’s liepen daarna steeds verder uit op hun tegenstanders en lieten de rest van het peloton het uitvechten voor de derde plaats. Aanvankelijk had Guilvert in een Saintéloc Audi die derde plaats in handen maar de wagen verloor alle kansen op een goed resultaat wanneer de wagen problemen had om te starten na de pitstop.  Pasquali (Loeb Racing McLaren) erfde de derde plaats en zou die ook behouden tot het einde van de race. Vannelet (ART GP McLaren) profiteerde van een lekke band op de Porsche van Perera/Giauque om de vierde plaats in te palmen voor zijn teammaat Demoustier. Misslin en Santamato stuurden de JMB Nissan GT-R na een vierde plaats gisteren vandaag naar de zesde plaats voor de eerste Hexis Mclaren van Police en Cazenave. Demoustier/Amato behouden de leiding in het kampioenschap maar zien Barthez en Moullin Traffort naderen tot op drie punten.

Uitslag race 2:

01. Jean-Luc Beaubelique/Soheil Ayari (Sofrev ASP Ferrari 458 Italia)
02. Fabien Barthez/Morgan Moullin Traffort  (Sofrev ASP Ferrari 458 Italia)
03. Laurent Pasquali/Anthony Beltoise (Sébastien Loeb Racing McLaren MP4-12C)
04. Gilles Vannelet/Antoine leclerc (ART GP McLaren MP4-12C)
05. Grégoire Demoustier/Ulric Amado ((ART GP McLaren MP4-12C)
06. Nicolas Misslin/Arno Santamato (JMB Racing Nissan GT-R)
07. Jean-Claude Police/Laurent Cazenave (Hexis Racing McLaren MP4-12C)
08. Henry Hassid/Ludovic Badey (TDS Racing BMW Z4)
09. Pierre Thiriet/Mathias Beche (TDS Racing BMW Z4)
10. Gilles Duqueine/Laurent Groppi (Sport Garage Ferrari 458 Italia)

Foto: GT TourDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op zondag 19 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Imola.
  • MF Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons