van der Horst

Imola: Spannende ontknoping in Lamborghini Super Trofeo

Breukers-Jefferies - Lamborghini Super Trofeo
Breukers-Jefferies - Lamborghini Super Trofeo
Na de sneeuwstorm en de nare gevolgen ervan kunnen de teams zich klaar maken voor de laatste races van de drie kampioenschappen (Europe, North America & Asia), aangevuld met de twee manches voor de World Final. North America en Asia rijden samen hun afsluitende races, terwijl de piloten van het Europees kampioenschap alleen rijden. In de World Final rijden door het grote aantal deelnemers PRO en PRO AM gescheiden van de AM en de CUP. Alles bij elkaar toch goed voor een gevuld Lamborghini weekend met acht races en tien kwalificatie sessies.
  • LTF
Cecotto-Postiglione - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Cecotto-Postiglione - Lamborghini Huracan Super Trofeo
In de Lamborghini Super Trofeo Europe staan bepaalde teams voor een zeer zwaar weekend en er moeten nog veel titels worden verdeeld. Er zijn in elke Klasse nog 32 punten te verdelen met telkens een punt na de twee kwalificaties voor de snelste tijd en telkens 15, 12, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 punten na iedere race.


In de Klasse PRO staan Spinelli/Grenier (Antonelli Motorsport) aan de leiding met drie puntjes voorsprong op Cecotto/Postiglione (Imperiale), zeven op Breukers/Jefferies (GDL Racing) en twaalf op Nemoto/Abbate (VS Racing).

Chrisal Leipert Motorsport - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Chrisal Leipert Motorsport - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Het wordt dus razend spannend. Vooral als je weet dat ze samen racen met de PRO AM waar de strijd om het kampioenschap zelfs nog spannender is. Daar staat Dreyspring/Jiatong (VS Racing) aan de leiding met amper één puntje voorsprong op Galbiati (Antonelli Motorsport) en vijf op Abkhazava/Snoeks (Art Line team Georgia). Op een schitterende vierde plaats vinden we onze landgnoten Niels Lagrange en Pieter Vanneste terug, die in de Chrisal Leipert Lamborghini een achterstand kennen van 23 punten op de leider en 18 op de derde plaats. Zij gaan uiteraard hun kans wagen en hopen op een intens gevecht vooraan om dan in de huid van de derde hond te kruipen en zodoende nog binnen de felbegeerde top 3 te eindigen.

Met 55 punten voorsprong in Klasse AM is de buit voor Lewandowski/Myszkowski (VS Racing) zo goed als binnen terwijl Giannoni (Automobile Tricolore) en Wlaszik (Dorr Motorsport) met een verschil van 2 punten nog moeten uitmaken wie de vice titel pakt.

Van der Horst Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
Van der Horst Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
Ook in de Lamborghini Cup zit Gerard Van der Horst (Van der Horst Motorsport) met een voorsprong van 16 punten op ploegmaat William van Deyzen op rozen om zichzelf als kampioen op te volgen. William heeft op zijn beurt 13 punten bonus op Perez (Antonelli Motorsport) in de strijd voor de vice titel.
Voor de titel bij de teams is het ook nog spannend met een ex aequo tussen Imperiale Racing en GDL Racing, terwijl Antonelli Motorsport en VS Racing volgen op respectievelijk vijf en acht punten van de twee leiders.

Naast de twee laatste races binnen de Lamborghini Super Trofeo Europe, North-America en Asia is er nog de World Final. Hierin vertrekt iedereen van nul afaan en wie het liet liggen in de respectievelijke kampioenschappen kan het nog deels goed maken in de World Final.

Foto's: RIP - Georges De Coster - Arne Simons
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Lamborghini Super Trofeo op woensdag 15 november 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting World Final.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons