van der Horst

Imola: Stienes Longin schenkt PK Carsport pole voor race 2

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
De kwalificaties voor de openingsmanche van de GT2 European series werden gedomineerd door de Audi R8 LMS GT2. Was Elia Erhart nog de snelste in de eerste sessie met de Audi van LP Racing dan schonk Stienes Longin PK Carsport de pole voor race 2. Nicolas Saelens, teamgenoot van Stienes Longin, had eerder in sessie 1 nog de tweede chrono neergezet. Peter Guelinckx en Bert Longin op de tweede Audi van de PK Carsport startten de races respectievelijk van op de negende en van op de derde plaats.
  • 24 Hours of Zolder
LP Racing - Audi R8 LMS GT2
LP Racing - Audi R8 LMS GT2
Nicolas Saelens was de eerste in de eerste kwalificatie om een snelle ronde neer te zetten maar al snel gingen Angelo Negro (LP Racing) als Bert Longin (PK Carsport) onder de tijd van de Belgische Audi. Maar op het einde van de sessie gingen de tijden al snel naar beneden en Erhart reed een ronde in 1:43.753. Saelens probeerde nog onder de tijd van de Italiaanse Audi te gaan maar strandde op 1,184 seconde van de tijd van de Duitser. Saelens pakte wel de pole in de Pro-Am klasse aangezien de LP Racing Audi uitkomt in de Am klasse. Gianluca Giorgi zette de Ebi Motors Porsche GT2 RS op de derde plaats terwijl de vierde tijd voor nog een Audi was, het LP Racing exemplaar van Henry Hassad. Klaus Angerhofer was de snelste van het KTM trio met de vijfde tijd. Bert Longin zakte nog terug naar de negende positie.

High Class Racing - Brabham BT63 GT2 Concept
High Class Racing - Brabham BT63 GT2 Concept
Het bleef ongemeen spannend tot het einde in de tweede kwalificatiesessie waar vijf wagens aanspraak maakten op de pole. Uiteindelijk lukte Stienes Longin de snelste chrono met een ronde in 1:43.255. De tweede Audi van PK Carsport prijkte even bovenaan de tabellen maar na een onderbreking om de gestrande Audi van Hassid te ontzetten, zag deze laatste niet enkel Stienes Longin maar op het einde ook Michael Vergers (High Class Racing Audi) onder zijn tijd duiken. Stefan Rosina (True Racing KTM X-Bow GT2) klokte de vierde tijd en Anders Fjordbach sloot in de imposante Brabham BT63 GT2 Concept de top vijf af. Audi legt dus in beide races beslag op de eerste startlijn.

Foto's: GT2 European Series
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 1 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Imola.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons