Imola: Zege voor Racing Spirit of Léman Aston Martin

Racing Spirit of Léman - Aston Martin Vantage GT4
Een geanimeerde eerste race voor de GT4 European Series werd gewonnen door de Racing Spirit of Léman Aston Martin Vantage GT4 van Konstantin Lachenauer en Gus Bowers. Voor de Belgen werd het een moeilijk debuut. Alexander Papadopulos en Luca Bosco brachten de Selleslagh Racing Team Mercedes-AMG binnen op de vijftiende plaats, goed voor een zevende plaats in het Pro-Am klassement.
PROsport Racing - Aston Martin Vantage GT4
De Belgische Mercedes eindigde net één positie voor de PROsport Racing Aston Martin van Nico Verdonck en Rodrigo Gillion. Kenny Herremans en Dante Rappange kwamen als negentiende over de finishlijn. Jean-Luc Behets en Johan Vannerum eindigden met de tweede SRT Mercedes-AMG op de vierendertigste plaats. De Toyota van Antoine Potty viel op het einde van de race, die door de vele incidenten op het einde afgevlagd werd onder full course yellow, stil op de piste.

De Allied Racing Porsche Cayman van Vincent Andronaco/Andreas Mayrl, vertrokken van op de pole, leidde in de eerste helft van de race maar moest alsnog de Aston Martin voor laten. De Porsche finishte als tweede en won het Pro-Am klassement. Pierre-Louis Chovet/Johann Boris Scheier (Arkadia Racing Alpine A110) pakten de derde plaats, maar werden later gediskwalificeerd voor niet conforme wagen.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op zaterdag 2 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Imola.