van der Horst

IMSA al overboekt voor 2024

Grid 2023 Rolex 24 at Daytona
Grid 2023 Rolex 24 at Daytona
Afgelopen weekend stond de voorlaatste manche van het IMSA Weathertech Sportscar Championship op het programma en daar nam journalist Marshall Pruett de tijd om met het hoofd van IMSA, John Doonan, te praten over de toekomst van het kampioenschap. Doonan kon alleen maar bevestigen dat deze er rooskleurig uitziet, gezien er al 65 aanvragen binnen zijn gerold voor deelname aan de serie in 2024.
  • Dreamdrive
Start 2023 IWSC Road America
Start 2023 IWSC Road America
Dit jaar werd bevestigd dat de LMP3 klasse zal verdwijnen uit IMSA. Deze werd toen als tussenstap binnengehaald om de overgang naar het nieuwe tijdperk te vullen. Maar toch kunnen we nu al met zekerheid zeggen dat 2024 een goed jaar wordt wat het aantal wagens betreft. Vijfenzestig aanvragen telt het kampioenschap, wat een overcapaciteit betekent. Normaal kunnen er maximaal 60 wagens starten tijdens de Rolex 24 at Daytona, maar naast de overige wedstrijden van de Michelin Endurance Cup, zullen circuits als Laguna Seca en Road America gemakkelijk aan 60 wagens geraken.

Nog een unicum is dat men tijdens Petit Le Mans, dat volgende maand afgewerkt wordt, reeds een deelnemerslijst zal kunnen vrijgeven voor het nieuwe seizoen. Ondertussen staat het nieuws ook bol van aankondigingen. Zoals AWA dat de overstap maakt van LMP3 naar GTD met de nieuwe Corvette, naast de gevoelige uitbreiding in LMP2 gezien het FIA WEC deze klasse vanaf volgend jaar afschaft. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor IMSA.

Foto's: IMSA - Porsche AGDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op woensdag 20 september 2023.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons